3 τροφές που οι διατροφολόγοι δεν θα έτρωγαν ποτέ!

diatrofh

Υπάρχουν μερικές τροφές που ενώ γνωρίζεις λίγο-πολύ πως δεν κάνουν καλό στην υγεία σου, συνεχίζεις και τις έχεις στην καθημερινότητά σου. Όπως για παράδειγμα τα αναψυκτικά.

Μερικές συνήθειες δεν κόβονται…λες. Κι όμως, αν γνωρίζεις τι κάνει καλό στην υγεία και στο σώμα σου, μπορούν να κοπούν ακόμη και οι χειρότερες συνήθειες, οι εθισμοί που έχεις στο φαγητό και μόνο καλό δεν σου κάνουν.

Και αυτές είναι οι 3 τροφές που οι διατροφολόγοι δεν θα έβαζαν ποτέ στο στόμα τους!

Ρυζογκροφρέτες

rice cake


Αρχικά αν σου αρέσουν….τι να πούμε εμείς, γούστα είναι αυτά. Μπορεί πολλοί να τις θεωρούν ως ιδανική τροφή καθώς είναι χαμηλές σε λιπαρά, αλλά μην ξεγελιέσαι. Μπορεί να έχουν γλυκαιμικό δείκτη υψηλότερο από 91 και αυτό τις καθιστά τους υδατάνθρακες που στέλνουν το σάκχαρο στο αίμα κατευθείαν. Και αυτό δεν κάνει καλό ούτε στην υγεία σου, ούτε στην προσπάθειά σου να χάσεις κιλά.

Seitan
Κυρίως το επιλέγουν οι χορτοφάγοι, καθώς θεωρείται ως υποκατάστατο του κρέατος. Δυστυχώς, φτιάχνεται από γλουτένη του σιταριού και νερό. Η γλουτένη σιταριού μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες σε πολλούς ανθρώπους!

seitan

Αναψυκτικά
Αν πρέπει να σταματήσεις κάτι απ’ τη διατροφή σου, αυτά είναι τα αναψυκτικά. Θερμίδες χωρίς να χορταίνεις, αύξηση των επιπέδων τριγλυκεριδίων και μείωση της καλής χοληστερόλης. Αυξάνουν τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων και γενικά πρέπει να τα απαγορεύσεις στον εαυτό σου.

Κι αφού οι διατροφολόγοι σε συμβουλεύουν να τα αποφεύγεις γιατί δεν σου προσφέρουν τίποτα, εσύ γιατί επιμένεις και τα καταναλώνεις; Η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη όχι απλώς για την απώλεια βάρους αλλά για να έχεις μια καλή και υγιεινή ζωή.

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *