Αχ …αυτό το φιλί

arxikaraaa

Χτες  το βράδυ, πριν κοιμηθώ, άκουσα τυχαία στο ραδιόφωνο το αγαπημένο μου τραγούδι  της Έλενας Παπαρίζου …’’ Πάντα σε περίμενα και σε φανταζόμουνα, σαν το ιδανικό φιλί, που θα ερωτευόμουνα…’’ Κι άρχισαν οι σκέψεις… τα φιλιά που δίνουμε, που έχουμε λάβει, η γεύση  που μας αφήνουν. Κάποιες φορές είναι αρνητική ,αλλά κάποιες άλλες  είναι η καλύτερη. Ο παραπάνω στίχος ,μου έδωσε την αφορμή, να μιλήσουμε για κατηγορίες φιλιών .Κατηγορίες;; ..Ναι, θα καταλάβεις στη συνέχεια τι εννοώ!!Πάμε να ξεκινήσουμε;;

0001

Το αμήχανο. Σε κοιτάω, με κοιτάς, εε δε φιλιόμαστε και λίγο;; Σε αυτήν την περίπτωση, το φιλί είναι απλώς μια διαδικασία και δεν υπάρχει κανένα ταίριασμα… Μη σου πω και ενδιαφέρον. Δε πειράζει… με κάποιο άλλο άτομο , ίσως θα είναι καλύτερα.

Το πρώτο –πρώτο φιλί. Αυτό που θυμάσαι για πάντα. Πλησιάζει λίγο την προηγούμενη κατηγορία ,γιατί σε αυτό το φιλί, υπάρχει αμηχανία και είσαι και λίγο ατσούμπαλος. Δε ξέρεις  πάντα τις κινήσεις που κάνεις. Εδώ  η εμπειρία είτε θα είναι δυσάρεστη ,ή ευχάριστη.

Το αργό ρομαντικό. Το νιώθεις, είσαι  πρωταγωνιστής σε ταινία και την ώρα του φιλιού αυτού, παίζει από πίσω μουσική .Ζήσε για λίγο τη στιγμή… Μην το παρακάνουμε όμως.

Το κρυφό. Δεν έχουν μάθει όλοι ότι είστε ζευγάρι και ψιλοκρύβεστε. Δίνετε πεταχτά φιλιά, μη σας δουν κιόλας… Μωρέ τι γλυκούλικοοο

Το παθιασμένο. Σε φιλώ σαν να μην υπάρχει αύριο και με τεράστια ένταση. Έλα, ξέρουμε όλοι τι θα ακολουθήσει <3

Του αποχαιρετισμού. Φιλιέστε τόσες φορές  που δε θέλετε να αποχωριστείτε.

Το ‘’Δε νιώθω τίποτα πλέον’’. Τα χείλη σας ακουμπούν ,μα το τέλος έχει φτάσει και το ξέρετε και οι δύο.

0002

Το ‘’Μας  βλέπουν όλοι’’. Εδώ δε σε νοιάζει καν ποιος  σε κοιτά, είσαι εσύ κι αυτός. Ας μας φωτογραφίσουν κιόλας βρε αδερφέ σιγάααα (η φωτογραφία μόνο αν είστε διάσημοι ).Μη παρασυρθούμε στ’ όνειρο.

Το διαρκές. Η ώρα περνά κι εσείς χαμπάρι… Κι εκεί που σταματάτε για λίγο, να πάρετε μια ανάσα και κοιτάζεστε με νόημα, συνεχίζετε να φιλιέστε. Δε θέλετε να τελειώσει ποτέ.

Το ‘’Ατύχησες’’. Αυτό που πας να φιλήσεις  τον άλλον, αλλά επειδή τα έχεις υπολογίσει λάθος και τα αισθήματα δεν είναι αμοιβαία, δεν θα υπάρξει φιλί… Παρά μόνο μια πόρτα κλειστή.

Το ‘’Σου την έφερα’’ .Κοιταζόμαστε και η χημεία είναι απίστευτη… Εγώ έχω προγραμματίσει ίσως, να σε φιλήσω άλλη στιγμή… Έλα όμως που μ΄αιφνιδιάζεις και με φιλάς εκεί που δε το περιμένω!…Μαγικό …Δε θέλουν όλα πρόγραμμα σ’ αυτή τη ζωή!!!

Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από αυτή τη σύνδεση που προσφέρει ένα καλό φιλί. Η ερωτική έλξη σε ωθεί να δράσεις κατευθείαν και φυσικά. Την ώρα του φιλιού , η ντοπαμίνη και η γνωστή ‘’ορμόνη της αγάπης’’ ωκυτοκίνη είναι στα ύψη.Σ αν να βλέπεις αστεράκια κυριολεκτικά! Γι ‘ αυτό, τολμήστε και φιλήστε!!!

 Αγνή Λάμπρου

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *