Απολαυστική τούρτα ganache (γαλλική συνταγή)

arxikara

Σοκόλαση η σημερινή μας συνταγή… Πάντα λάτρευα αυτά τα τουρτοκέικ που έκοβες ένα κομμάτι και ήταν τόσο τεράστιο που δεν μπορούσες να το φας όλο… Έτσι και σήμερα…με την φανταστική τούρτα ganache… μόνο που στην προκειμένη περίπτωση θα φάμε όλο το κομμάτι..

Υλικά για 8-10 άτομα

Για το παντεσπάνι

  • 75γρ. αμυγδαλόψιχα ( τριμμένη πολύ ψιλή στο μπλέντερ, σαν σκόνη)
  • 4 αυγά
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 70γρ. αλεύρι

01

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ετοιμάζεται τη βάση: Στρώνετε ένα ρηχό ταψί, διαμέτρου 27-28εκ, με λαδόκολλα. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε το χαρτί με αλεύρι. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με την αμυγδαλόψιχα.

Σε μπεν μαρί που σιγοβράζει, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη. Όταν το μείγμα ζεσταθεί και ο όγκος του αυξηθεί, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα, λιγότερο δυνατά, μέχρις ότου κρυώσει τελείως (η όλη διαδικασία διαρκεί 20 περίπου λεπτά).

Αναμιγνύετε  προσεχτικά τα αυγά και το μείγμα από το αλεύρι με την αμυγδαλόψιχα…. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύετε το μείγμα με κυκλικές κινήσεις. Με τη βοήθεια της σπάτουλας, αδειάζετε το μείγμα στο ταψί που έχετε προετοιμάσει, προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος, ακόμα και στις άκρες του χαρτιού..

02

Ψήνετε το παντεσπάνι για περίπου 12-14 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει χρώμα. Το αφήνετε να κρυώσει, μαζί με το χαρτί πάνω σε σχάρα.

 Για το σιρόπι..

100ml νερό

100γρ. ζάχαρη

1 κουταλιά λικέρ κεράσι

Για την κρέμα ganache

200γρ. σοκολάτα

150ml κρέμα γάλακτος

Διάφορα είδη σοκολάτας για την διακόσμηση

Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε το νερό και τη ζάχαρη. Το αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το λικέρ.

Ετοιμάζετε τη γκανάς: Σπάζετε τη σοκολάτα. Βράζετε την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε αμέσως τη σοκολάτα, ανακατεύοντας το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνετε να κρυώσει.

03

Χωρίζετε τη βάση σε 3 στρογγυλούς δίσκους και τους ραντίζετε με το σιρόπι.. σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετείτε το πρώτο κομμάτι της βάσης και απλώνετε στην επιφάνειά του τη μισή από την κρέμα γκανάς. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία με το δεύτερο παντεσπάνι, αφήνοντας για την τελευταία στρώση το παντεσπάνι που έχει ρόδινο χρώμα.. Στολίζετε το γλυκό με σοκολατένια διακοσμητικά της επιλογής σας…

( Η συνταγή είναι από το βιβλίο σοκολατένιοι πειρασμοί)

Καλή επιτυχία!!!

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *