Απολαυστική τούρτα ‘’όπερα’’

arxikara

Τι σας έχω τι σας έχω… Ακόμα μια απολαυστική συνταγή που πραγματικά θα ενθουσιαστείτε και εσείς αλλά και οι καλεσμένοι σας.. Μια παραλλαγή, πολύ πιο εύκολη όμως, της πιο διάσημης τούρτας στον κόσμο.. Σήμερα φτιάχνουμε τούρτα Όπερα!!!

11

Υλικά

5 αυγά

5 κουταλιές ζάχαρη

3 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

4 κουταλιές κακάο

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

5 κουταλιές λικέρ

Γέμιση

Φτιάχνεται τη μους με 200γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια, 6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια), 2 κουταλιές κονιάκ.

Γλάσο

150γρ. κουβερτούρα

5 κουταλιές ζάχαρη άχνη

4 κουταλιές γάλα ζαχαρούχο

120γρ. βούτυρο

Λίγη βανίλια

hazelnut opera cake

Προετοιμασία

Ετοιμάζετε πρώτα τη βάση ως εξής: Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε, χτυπώντας πάντα, το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.

Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, την οποία ενσωματώνετε με κινήσεις απαλές στο προηγούμενο μείγμα. Απλώνετε αυτό το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση και ψήνετε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Ξεφορμάρετε το παντεσπάνι και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε οριζόντια σε δύο δίσκους. Τοποθετείτε τον πρώτο δίσκο σε πιατέλα και ραντίζετε με το μισό λικέρ. Απλώνετε στην επιφάνεια τη μους σοκολάτας. Καλύπτετε με το δεύτερο δίσκο και ραντίζετε με το υπόλοιπο λικέρ.

33

Ετοιμάζετε το γλάσο ως εξής: Λιώνετε τη σοκολάτα, σε μπεν μαρί, μαζί με την άχνη, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύετε μέχρις ότου γίνει το μείγμα ομοιογενές. Στο τέλος, προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

Καλύπτετε την τούρτα με το γλάσο και το αφήνετε να πήξει..

Καλή επιτυχία!!!

(Η συνταγή είναι από το βιβλίο σοκολατένιοι πειρασμοί)

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *