Αυθεντικό ριζότο αλά μιλανέζε

Από τα πιο ωραία Ιταλικά πιάτα.. Το ριζότο μιλανέζε είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα και πλέον μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι με τον πιο εύκολο τρόπο… Αυθεντική συνταγή παρακαλώ πολύ…

Υλικά

350γρ.ρύζι

1 κρεμμύδι

20γρ. σαφράν

Λευκό ξηρό κρασί

700γρ.ζωμος κοτόπουλο ή βοδινό

Τυρί τριμμένο (παρμεζάνα)

60γρ. βούτυρο

Προετοιμασία

Καθαρίστε το κρεμμύδι, ψιλοκόψτε το και σοτάρετέ το σε μια κατσαρόλα με 30γρ. λιωμένο βούτυρο και το σαφράν. Ρίξτε μισό ποτήρι κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέστε το ρύζι. Τσιγαρίστε το ρύζι σε δυνατή φωτιά για 3 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέσετε 2 κουταλιές ζεστό ζωμό και αφού απορροφηθεί, συνεχίστε να προσθέτετε μια μια κουτάλα μέχρι να βράσει καλά το ρύζι… (θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά), ανακατεύοντας συνεχώς.. Διαλύστε το υπόλοιπο σαφράν σε λίγο ζωμό και ρίξτε το στο ρύζι.. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά .. Βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο και άφθονο τυρί… Ανακατέψτε για ακόμα ένα λεπτό.. και σερβίρετε..

Έτοιμο και πεντανόστιμο!!!

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *