Διπλασίασε εύκολα τα αποτελέσματα της άσκησης

blond girl streching her arms blond girl streching her arms

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κοινή πεποίθηση ότι η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση  είναι βασικοί παράγοντες υγείας. Έχει πλέον επιστημονικά τεκμηριωθεί ότι η ποιότητα της ζωής και η μακροβιότητα του ατόμου έχουν σχέση τόσο με τη διατροφή όσο και με τις δραστηριότητες άσκησης που ακολουθεί.

Όμως πολλές φορές όσο και αν ασκούμαστε δεν έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε..

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το elenifourli.com σου παρουσιάζει δεκαπέντε τρόπους για να διπλασιάζονται κάθε φορά τα αποτελέσματα της άσκησης που έχεις επιλέξει.

Μην κόψεις τον καφέ

Από ανασκόπηση 21 μελετών, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports, προέκυψε το συμπέρασμα ότι όσοι αθλούνταν και κατανάλωναν καφεΐνη επιτύγχαναν υψηλούς βαθμούς δυσκολίας με πολύ λιγότερη προσπάθεια στη διάρκεια της αεροβικής.

kafew

Γυμναστική: διαίρει και βασίλευε

Προσπάθησε να πηγαίνεις για τζόγκινγκ το πρωί για λιγότερη ώρα και ακόμη μια φορά μετά τη δουλειά, αντί να κάνεις μόνο ένα μεγάλης διάρκειας workout, μία φορά την ημέρα και σύντομα θα δεις καλύτερα αποτελέσματα.

diairei

Εξώθησε τους μυς σου στα όριά τους

Την επόμενη φορά που θα εκτελέσεις ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, μη σταματήσεις μετά τη συνηθισμένη σου τελευταία επανάληψη. Αντί γι’ αυτό, πάρε ένα πιο ελαφρύ βάρος και κάνε 3 με 5 επιπλέον επαναλήψεις. Έτσι, θα εξαναγκάσεις το σύνολο των μυϊκών σου ινών να δουλέψουν πιο σκληρά και αυτό θα σε βοηθήσει να δυναμώσεις και να τονώσεις το σώμα σου γρηγορότερα.

kauseis

Αύξησε τις καύσεις

Όσο πιο πολύ ανεβαίνουν οι παλμοί της καρδιάς σου στη διάρκεια της άσκησης τόσο πιο ανεβασμένος παραμένει ο μεταβολισμός σου έπειτα από αυτήν. Αύξησε την ένταση στο πρόγραμμά σου εκτελώντας από 1 σετ κάθε άσκησης στο πρόγραμμά σου, χωρίς να ξεκουράζεσαι. Μετά επανάλαβε το πρόγραμμα μία ή δύο φορές.

φαι

Φάε σωστά πριν από την άσκηση

Για να έχεις μέγιστη ενέργεια, προγραμμάτισε τη λήψη των τροφίμων που θα φας πριν από τη γυμναστική σου. Εάν κάνεις 30 λεπτά αεροβική ή βάρη, κατανάλωσε υδατάνθρακες ενεργειακής αξίας 100 θερμίδων αμέσως πριν γυμναστείς. Εάν σχεδιάζεις να ασκηθείς για 1 ώρα, προτίμησε ένα γεύμα 200-250 θερμίδων που θα αποτελείται από υδατάνθρακες και πρωτεΐνες για να σου δώσει ενέργεια που διαρκεί. Θυμήσου να πίνεις 120-250 ml νερό κάθε 15-20 λεπτά για να αποφύγεις την αφυδάτωση, η οποία μπορεί να προκαλέσει κούραση.

push up

Τα push-ups θέλουν την… μπάλα τους!

Κάνε push-ups με τα χέρια σου πάνω στην μπάλα γυμναστικής και τα χέρια σου –ακόμη κι εκείνοι οι δύσκολοι τρικέφαλοι– θα εργαστούν κατά 30% περισσότερο απ’ ό,τι αν εκτελούσες την ίδια κίνηση στο δάπεδο.

βαρη

Σήκωσε βάρη

Ο καλύτερος τρόπος για να γεμίσεις το σώμα σου με αυξητικές ορμόνες είναι να σηκώνεις ένα βάρος που μπορείς να αντέξεις για λίγες επαναλήψεις, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism. Οι αυξητικές ορμόνες δε «χτίζουν» απλώς μυς, αλλά επιταχύνουν και το μεταβολισμό σου. Γι’ αυτό μία φορά την εβδομάδα εκτέλεσε ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με βάρη που μπορείς να σηκώσεις μόλις τρεις με πέντε φορές.

ξεκούραση

Βρες χρόνο για ξεκούραση

Ξέρεις ότι πρέπει να αφήσεις τους μυς σου 24 με 28 ώρες να ξεκουραστούν, μέχρι το επόμενο πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης, αλλά μερικές φορές αυτό το διάστημα δεν αρκεί. Εάν το πρόγραμμά σου είχε ασκήσεις πλειομετρικής, όπως άλματα, ή εκτέλεσες ένα πολύ έντονο πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης, ανέβασε το χρόνο ξεκούρασης σε 72 ώρες. Η ξεκούραση για τόσο χρονικό διάστημα ίσως είναι καλύτερη για σένα, γιατί δίνει στους μυς σου αρκετό χρόνο για την επιδιόρθωση των ιστών τους.

μουσική

Να έχεις πάντα μουσική στο MP3 player σου

Η ρυθμική υπόκρουση μπορεί να σε εμπνεύσει να γυμναστείς όταν δε θα έχεις πια κανένα κίνητρο.

λάστιχο

Τράβα το λάστιχο

Σύμφωνα με μελέτη του University of Wisconsin-La Crosse, ο συνδυασμός λάστιχων αντίστασης με βαράκια κάνει τους μυς να δουλεύουν περίπου κατά 24% περισσότερο.

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *