Έφαγες του σκασμού; Μην πιεις σόδα!

lala

Γίνεται να μην φας του σκασμού όταν έχετε οικογενειακό τραπέζι και η μαμά σου έχει μαγειρέψει ένα σωρό καλούδια, έχει δώσει ρεσιτάλ! Γίνεται να μην φας και να τη στεναχωρήσεις; Δεν γίνεται.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε μέτρο. Τρώμε, τρώμε, τρώμε και φυσικά αφήνουμε και λίγο χώρο για γλυκό.

Δεν ακούμε το στομάχι μας που διαμαρτύρεται, φωνάζει και ωρύεται ότι δεν αντέχει άλλο. Και απλά καταλήγουμε να ξεκουμπώνουμε το παντελόνι, να είμαστε ανάσκελα και να νομίζουμε ότι το στομάχι μας θα εκραγεί. Και τι κάνουμε; Πίνουμε σόδα, νομίζοντας ότι θα μας ανακουφίσει. Αμ δε!

pablo-merchan-montes-772142-unsplash

Τι μπορείς να κάνεις;

Αντί για σόδα, πιες τσάι! Το τσάι πραγματικά θα σε βοηθήσει να χωνέψεις πιο εύκολα και γρήγορα το γεύμα σου. Ειδικά το τζίντζερ… είναι η καλύτερη λύση.

Πιες νερό! Η άλλη λύση είναι να πιεις νερό αλλά όχι σε υπερβολική ποσότητα, μονομιάς. Και αυτό γιατί ενώ έχεις ήδη φουσκώσει το νερό σε μεγάλη ποσότητα και απότομα μπορεί να σου προκαλέσει αναγούλα. Λίγο, λίγο κάθε φορά.

oriento-744193-unsplash

Περπάτησε. Όχι, μην πέσεις για ύπνο γιατί θα επιβαρύνεις την κατάσταση. Αντιθέτως, βγες να περπατήσεις λίγο, αν θέλεις να χωνέψεις πιο εύκολα. Το περπάτημα θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου. Περίμενε περίπου μισή ώρα και μετά ξεκίνα να περπατάς!

Τέλος, καλό θα ήταν να αποφύγεις το αλκοόλ γιατί θα φουσκώσεις ακόμη περισσότερο. Αν δεν πιεις και το αφήσεις για αργότερα, το συκώτι σου θα έχει τον χρόνο να διασπάσει τα λίπη και όχι το αλκοόλ που καταναλώνεις.

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *