Ένα ζεστό ρόφημα από φρούτα για τις χειμωνιάτικες μέρες

ARXIKARAAA

Διανύουμε τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις γιορτές είναι μια καλή ευκαιρία για να κάτσουμε στο σπίτι και να ξεκουραστούμε είτε με παρέα είτε μόνοι μας απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα. Το ζεστό αυτό ρόφημα όμως δεν είναι απαραίτητο να είναι μια ζεστή σοκολάτα που μπορεί να μας επιβαρύνει με επιπλέον θερμίδες που δε θέλουμε μετά τα χορταστικά γεύματα που καταναλώσαμε μέσα στις γιορτές. Το ρόφημα για το οποίο θα σας μιλήσω σήμερα γίνεται με εποχιακά αγαπημένα φρούτα. Πάμε να το δούμε, λοιπόν….

1111111

Σε μια γάστρα τοποθετήσετε τέσσερα κόκκινα μήλα και ένα πορτοκαλί που έχετε κόψει σε μεγάλα κομμάτια, 2 κ.σ. γαρύφαλλο, 3 ξυλάκια κανέλα και 8 ποτήρια νερό. Κλείστε την γάστρα με το καπάκι της και τοποθετήστε την στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα. Στη συνέχεια βγάλτε τη γάστρα από το φούρνο και με ένα πιρούνι πατήστε ελαφρά τα φρούτα ώστε να απελευθερώσουν το άρωμα τους και αφήστε τα στη γάστρα με κλειστό καπάκι για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια με ένα σουρωτήρι μεταφέρετε τα φρούτα με ένα σουρωτήρι ώστε να μείνουν οι χυμοί τους στη γάστρα και τυλίξτε τα σε μια στεγνή και καθαρή πετσέτα όπου θα τα στύψετε μέσα σε αυτήν ώστε να μεταφέρετε και τους τελευταίους χυμούς στη γάστρα.

22222

Το ρόφημα σας είναι έτοιμο. Μπορείτε να το μεταφέρετε σε κούπες και να το συνοδεύσετε με μπισκότα κανέλας. Είναι light, ελαφρύ και γλυκό. Δοκιμάστε το!

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *