Έτσι θα διαχειριστείς τον θυμό σου με τον καλύτερο τρόπο!

gunaika

Θυμός. Όλοι θυμώνουμε, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να αντιμετωπίσουν όλα τα ζητήματα με μια φυσική ηρεμία και η αλήθεια είναι πως πολύ τους ζηλεύουμε. Απ’ την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι που άμα θυμώσουν καλύτερα να μη βρεθείς στον δρόμο τους.

Γιατί θυμώνουμε; Συνήθως θυμώνουμε όταν έχουμε αρκετά από κάτι που δεν θέλουμε ή όταν δεν έχουμε αρκετά από κάτι που θέλουμε. Και μερικές φορές πραγματικά φτάνουμε σε απόγνωση. Νευριάζουμε τόσο πολύ με μια κατάσταση ή έναν άνθρωπο και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.

gata

Stop. Πρόσεξε πολύ καλά τι θα πεις και τι θα κάνεις, γιατί πάνω στον θυμό σου αργότερα θα το μετανιώσεις. Αυτό θα πρέπει πάντα να το έχεις στο μυαλό σου. Είναι νόμος.

Αλλά πώς μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό σου;

Πήγαινε μια βόλτα
Ας πούμε πως είσαι στο γραφείο και θυμώνεις με έναν συνάδελφό σου. Όταν είσαι στα όρια να ξεσπάσεις, βγες από το γραφείο αμέσως και πήγαινε μια βόλτα. Η βόλτα θα σε βοηθήσει να σκεφτείς την κατάσταση, να ηρεμήσεις, να βρεις και πάλι τη λογική σου και να επιστρέψεις με επιχειρήματα.

Άλλαξε κουβέντα

thumos
Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο αλλά πρέπει να το κάνεις! Αντί να πεις ή να κάνεις κάτι που δεν πρέπει άλλαξε κουβέντα. Συζήτα για κάτι άλλο και μην αναφέρεσαι συνέχεια στο ίδιο γεγονός που σε θυμώνει. Μόλις πας σπίτι σου θα το σκεφτείς λογικά και θα ηρεμήσεις. Αν δεν μπορείς να αλλάξεις κουβέντα, πάρε απλώς μια βαθιά ανάσα για να χαλαρώσεις.

Διαλογισμός
Ο διαλογισμός σε βοηθά πολύ στη διαχείριση θυμού. Σε ηρεμεί, σε χαλαρώνει. Είναι σαν να σου λέει «έι, δεν χρειάζεται να θυμώνεις και να φτάνεις στα όρια σου». Και αλήθεια για σκέψου…. Αξίζει πραγματικά;

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *