Έτσι θα κρύψεις τις αδυναμίες σου σε μια συνέντευξη για δουλειά!

Εντάξει, όλοι έχουμε αδυναμίες και σε μια συνέντευξη για δουλειά σίγουρα θα σε ρωτήσουν «ποια είναι η μεγαλύτερή σου αδυναμία/μειονέκτημα/πού υστερείς» και τι πρέπει να απαντήσεις; Πρέπει να απαντήσεις διπλωματικά αν θέλεις πολύ να πάρεις αυτή τη θέση.

Αν δεν έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα είναι μια άβολη ερώτηση αλλά υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις.

ergasia

Απόφυγε την κλασική απάντηση
Και ποια είναι η κλασική απάντηση; «Το μεγαλύτερό μου ελάττωμα είναι ότι είμαι τελειομανής/εργασιομανής». Όχι, απλά μην το πεις! Ακόμη κι αν όντως ισχύει δεν ακούγεται και πολύ ωραίο ενώ ο εργοδότης έχει ακούσει αυτήν την απάντηση πάρα πολλές φορές.

Να είσαι ειλικρινής
Σκέψου ποιες πραγματικά είναι οι αδυναμίες σου σε μια δουλειά. Καλύτερα να τις γράψεις σε ένα χαρτί και να δεις ποια από αυτές μπορείς  να χρησιμοποιήσεις σε μια συνέντευξη. Αν αναφέρεις μια αδυναμία σου με την οποία παλεύεις, τότε θα ακουστεί πιο ειλικρινές και θα εκτιμηθεί.

Πρόσεχε ποια αδυναμία θα αναφέρεις
Εντάξει, είπαμε να είσαι ειλικρινής αλλά πρέπει να είσαι και προσεκτικός σχετικά με το ποια αδυναμία θα επιλέξεις να αναφέρεις, ώστε να μην βλάψει τις πιθανότητές σου να κερδίσεις τη δουλειά. Μην επιλέξεις μια αδυναμία σου που απαιτείται για μια δουλειά, αλλά μια άλλη που θα είναι λιγότερο επιζήμια.

Δείξε θέληση

douleia

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να δείξεις θέληση. Όταν αναφέρεις την αδυναμία σου, να αναφέρεις αμέσως πως έχεις όλη τη θέληση και κάνεις ό,τι μπορείς για να βελτιωθείς και να ξεπεράσεις αυτήν την αδυναμία. Έτσι, θα την κάνεις να μοιάζει με… πλεονέκτημα και δεν θα ακουστεί τόσο άσχημα.

Να θυμάσαι να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι ειλικρινής, να δείχνεις θέληση και… το ‘χεις!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *