Φτιάξε μόνη σου την πιο γευστική σως καραμέλας βουτύρου

κεντρικι

Η σως καραμέλας βουτύρου μπορεί να δώσει ένταση σε κάθε γλυκό και την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Μπορείς να κάνεις άπειρες συνταγές χρησιμοποιώντας την και φυσικά μπορείς να την φτιάξεις και να την φυλάξεις σε ένα βαζάκι στο ψυγείο σου, ώστε να μην χρειάζεται να κάνεις κάθε φορά την ίδια διαδικασία.

Με την εύκολη αυτή σάλτσα θα διακοσμήσετε τούρτες, τάρτες και θα γαρνίρετε γλυκά και παγωτά, χαρίζοντας τους την ξεχωριστή γεύση της καραμέλας.

Αρχικά βάζετε τα 100 γραμμάρια ζάχαρη μαζί με 2-3 κουταλκάκια νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρολάκι.

Έπειτα ξεκινάμε το ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ένα χρώμα ζαχαρί και να είναι ελαφρώς σκούρο. Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμη βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 50 γραμμάρια βούτυρο και το μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφήσει η καραμέλα το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος (200ml).

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι οι κινήσεις μας να είναι γρήγορες ώστε να μην μας κρυώσει και κολλήσει η καραμέλα, καθώς και επειδή η ζάχαρη έχει πιάσει τρελή θερμοκρασία για να γίνει καραμέλα είναι πολύ επικίνδυνη, ειδικά την ώρα που βάζετε το βούτυρο. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τινάξει και πίστεψε με το έγκαυμα που θα σας κάνει θα είναι τρίτου βαθμού.

caramel-sauce

Τέλος, αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, ξαναβάζουμε τη σως – σάλτσα καραμέλας στο μάτι για λίγα λεπτά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμη.

Έξτρα tip

Στην αρχή θα δείτε τη ζάχαρη να κολλάει και να γίνεται κυβάκια αλλά δεν θα πρέπει να ανησυχήσετε. Συνεχίστε να ανακατεύετεκαλά για να βράσει ομοιόμορφα η ζάχαρη και θα δείτε σιγά σιγά ότι θα παίρνει την όψη που περιμένετε.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like