Γλυκό με μπισκότο και σοκολάτα σε 10′!

gluo

Όταν θέλουμε γλυκό, το θέλουμε «εδώ και τώρα». Μας πιάνει μια ανεξήγητη λιγούρα και θέλουμε να φτιάξουμε ένα γλυκάκι αλλά να μην λερώσομε όλη την κουζίνα και πρέπει μετά να καθαρίζουμε.

Και βρήκαμε το πιο νόστιμο γλυκό με μπισκότο και σοκολάτα, για όλα τα γούστα. Και όλα αυτά μέσα σε 10 λεπτά, όπως μας υπόσχεται ο Άκης Πετρετζίκης.

Υλικά

  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 170 γρ. κουβερτούρα πραλίνας, λιωμένη και κρυωμένη ελαφρά
  • 100 γρ. καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να γίνει σαντιγί.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε σε 3 δόσεις το ζαχαρούχο γάλα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Απλώνουμε μπισκότα σε ένα ταψί 20×30 εκ. καλύπτοντας τον πάτο του. Απλώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τη μισή κουβερτούρα πάνω από τα μπισκότα και καλύπτουμε με τη μισή σαντιγί. Απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί με ένα κουτάλι.
Καλύπτουμε με μπισκότα, από πάνω την υπόλοιπη κουβερτούρα και τέλος καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί.
Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε για 4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει.
Το υπόλοιπο μπισκότο το χτυπάμε στο μούλτι με την καρυδόψιχα να διαλυθούν αλλά να μη γίνουν σκόνη.
Πασπαλίζουμε πάνω από το γλυκό και σερβίρουμε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like