Η γρίπη… τα στατιστικά και οι κίνδυνοι!!!

arxikara

Τι γίνεται ρε παιδιά αυτή την περίοδο με τις ιώσεις;; Όλοι άρρωστοι είναι και ευτυχώς μέχρις στιγμής την έχω γλιτώσει… Σήμερα λοιπόν στο elenifourli.com θα αναλύσουμε το θέμα γρίπη..  Η γρίπη είναι μια μεταδοτική αναπνευστική ασθένεια, που προκαλείται από ιούς που μολύνουν τη μύτη, το λαιμό και μερικές φορές τους πνεύμονες. Εξαπλώνεται κυρίως από άτομο σε άτομο και τα συμπτώματα εκδηλώνονται  μετά από 3-4 ημέρες από την μετάδοση της ασθένειας.

11111

Η γρίπη μπορεί να έρθει ξαφνικά. Τα πρώιμα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, πόνους στο σώμα, ρίγη, βήχα, πονόλαιμο και πυρετό. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η γρίπη επιλύεται μόνη της μετά από λίγες ημέρες..υπάρχουν βέβαια και πιο σοβαρές καταστάσεις που χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

Οι ιοί της γρίπης ταξιδεύουν μέσω του αέρα σε σταγονίδια όταν κάποιος ασθενής βήχει, φτερνίζεται ή μιλάει. Μπορεί να εισπνεύσετε τα σταγονίδια απευθείας, ή μπορεί να πάρετε τα μικρόβια από ένα αντικείμενο και στη συνέχεια να τα μεταφέρετε στα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας. Τα άτομα με γρίπη μπορούν να διαδώσουν τον ιό σε άλλους έως και περίπου έξι μέτρα μακριά.

Υπάρχουν τέσσερις τύποι ιών της γρίπης: Α, Β, Γ και Δ. Οι ιοί της γρίπης Α και Β δεν θεωρούνται και τόσο επικίνδυνες..

Τα άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών της γρίπης είναι:

-παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών. Μεγάλη προσοχή σε παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών.

-ενήλικες άνω των 65 ετών.

-κάτοικοι γηροκομείων .

-έγκυες γυναίκες .

-γυναίκες δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό.

-άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

-άτομα που έχουν χρόνιες ασθένειες, όπως άσθμα, καρδιακές παθήσεις, νεφροπάθειες, ηπατική νόσο και διαβήτη.

-άτομα που είναι πολύ παχύσαρκα, με δείκτη μάζας σώματος 40 ή μεγαλύτερο.

2222

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθεί από τη γρίπη κάποιος είναι να εμβολιάζεται κάθε χρόνο. Παρολαυτά το ετήσιο εμβόλιο κατά της γρίπης δεν είναι 100% αποτελεσματικό, αλλά εξακολουθεί να είναι η καλύτερη άμυνα κατά της γρίπης.

Ελένη ♥♥

 

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *