Η πιο εύκολη συνταγή για λαχταριστό cheesecake

arxikara

Το cheesecake είναι ένα γλυκό που λατρεύω… Αν και είναι τέλειο όλες τις εποχές… εγώ το προτιμώ περισσότερο καλοκαίρι… Η δροσερή κρέμα του σε συνδυασμό με την φρουτένια μαρμελάδα είναι πραγματικά μια όαση στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού…   Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω φτιάξει ποτέ.. γιατί πάντα νόμιζα ότι είναι δύσκολο, έχει μεγάλη προετοιμασία και δεν θα τα καταφέρω.. Ευτυχώς που η αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρήγου προτείνει μια πανεύκολη συνταγή… και ένα πεντανόστιμο cheesecake που γίνεται μέσα σε 5 λεπτά..

Πάμε να το φτιάξουμε;;;

01

Υλικά συνταγής
Για τη βάση

250 γραμμ. μπισκότα digestive

80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

250 γραμμ. κρέμα γάλακτος

100 γραμμ. ζάχαρη άχνη

300 γραμμ. τυρί κρέμα

1 λεμόνι (ξύσμα)

Για τη σάλτσα βύσσινο ή κεράσι

1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο ή κεράσι

1½ κ.σ. κορν φλάουρ

02

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί. Στραγγίζουμε τα βύσσινα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2΄-3΄. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκέικ.
Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 30΄

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *