Η ρουτίνα περιποίησης που ακολουθούμε για τα μαλλιά μας!

mallia

Σε μια «μάζωξη» γυναικών για καφέ εκτός από τα σοβαρά νέα και προβλήματα που θα έχει να πει η κάθε μια και μετά από λίγο κους κους, η συζήτηση πηγαίνει σε μόδα, νύχια και μαλλιά!

Κι εκεί που ανταλλάσσαμε ιδέες και απόψεις καταλήξαμε πως αυτή είναι τη ρουτίνα περιποίησης που πρέπει να ακολουθούμε για τα μαλλιά μας. Και τώρα το καλοκαίρι με τον ήλιο και τη θάλασσα είναι απαραίτητη!

Η ρουτίνα περιποίησης για τα μαλλιά που θα σε σώσει:

Εφάρμοσε λάδι καρύδας στα μαλλιά πριν τα πλύνεις
Αν το τριχωτό της κεφαλής σου είναι λιπαρό και πλένει τα μαλλιά σου κάθε μέρα, τότε αυτομάτως αφαιρείς και όλα τα φυσικά έλαια. Γι’ αυτό και το λάδι καρύδας είναι απαραίτητο για ενυδάτωση. Το αφήνεις στα μαλλιά για μια περίπου ώρα πριν μπεις για μπάνιο. Στη συνέχεια, το ξεπλένει με το κανονικό σαμπουάν και το μαλακτικό σου. Δεν μένει κανένα υπόλειμμα και τα μαλλιά σου γίνονται μαλακά και πάλι!

Το σωστό σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σου
Είναι πολύ σημαντικό να έχεις το σωστό σαμπουάν και τη σωστή μαλακτική για τα μαλλιά σου, ανάλογα με το αν είναι λιπαρά ή ξηρά. Δώσε περισσότερη βάση στην επιλογή ή ζήτα τη βοήθεια του κομμωτή σου να σου προτείνει ένα σαμπουάν.

mallia1

Μάσκα μια φορά την εβδομάδα
Χρησιμοποίησε μια μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα για να τα «αναζωογονήσεις»! Μετά τη μάσκα τα μαλλιά σου θα επανέλθουν στη φυσιολογική τους υφή και θα είναι πιο απαλά. Είναι πιο σημαντική απ’ όσο νομίζεις.

Πιστολάκια και ισιωτικές με μέτρο
Εντάξει γνωρίζουμε πως αυτά είναι τα αγαπημένα σου εργαλεία αλλά αυτά προκαλούν ζημιές στα μαλλιά σου. Φρόντισε, λοιπόν, να τα χρησιμοποιείς με μέτρο. Άλλωστε τώρα που έχει ζέστη, μπορεί πολύ εύκολα να αποφύγεις το πιστολάκι και να τα αφήσεις να στεγνώσουν μόνα τους. Περιόρισε και την ισιωτική στη μια φορά την εβδομάδα.

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *