Ήξερες ότι αυτά τα λαχταριστά σνακς σε αδυνατίζουν;;

snacking

Το να κάνεις μια δίαιτα δεν σημαίνει πως πρέπει να πεινάσεις. Το κλειδί για μια επιτυχημένη δίαιτα; Αυτά τα μικρά σνακς που είναι τόσο νόστιμα, που δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι σε δίαιτα.

Λίγο για να ξεγελάσεις τον εαυτό σου και να μπορείς να ακολουθήσεις τη δίαιτα ή διατροφή ή όπως αλλιώς θέλεις πες το.

Ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από όλα και κυρίως θρεπτικά συστατικά για να μπορεί να λειτουργήσει και να μην σε εγκαταλείψει. Εμείς βρήκαμε μερικά σνακς που είναι τόσο νόστιμα και αγαπημένα σε όλους που δεν μπορείς να πιστέψεις ότι σε αδυνατίζουν.

Ποια είναι αυτά τα σνακς που σε αδυνατίζουν;

Ποπ κορν

Popcorn in cardboard tub for the cinema

Μπορείς να βλέπεις ταινίες και να τρως ποπ κορν άφοβα. Είναι γεμάτα ίνες που σου προκαλούν ένα φούσκωμα, μια ικανοποίηση και επιβραδύνουν την πέψη. Είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, έχουν λίγες θερμίδες και είναι νόστιμα. Αντί για πατατάκια, φάε ποπ κορν!

Ψωμί σίκαλης

psomi
Υπάρχουν δίαιτες, όπως η keto που σου λένε να μην βάζεις το ψωμί στο στόμα σου. Ωστόσο, το ψωμί σίκαλης σε κρατά φουσκωμένο και όταν το τρως για πρωινό, έρευνες έχουν δείξει πως νιώθεις 21% λιγότερο πεινασμένος αργότερα. Επίσης, καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες στο μεσημεριανό σου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η σίκαλη περιέχει ένα ειδικό είδος ινών, γνωστό ως ιξώδεις ίνες που επεκτείνεται στο έντερο και επιβραδύνει την πέψη και την απελευθέρωση υδατανθράκων στο αίμα. Το αποτέλεσμα: μείωση του σακχάρου στο αίμα, σταθερά επίπεδα ινσουλίνης, λιγότερη πείνα. Τι άλλο θέλεις;

Πατάτες

Cooking Light Jan/Feb 2017    Dinner Tonight Sides           Spanish-Style Roasted Potatoes
Ήρθε η ώρα να τις βάλεις ξανά στη διατροφή σου. Οι πατάτες που μαγειρεύονται καλά περιέχουν ανθεκτικό άμυλο, έναν υδατάνθρακα που περνά από το λεπτό έντερο χωρίς να υποστεί πέψη. Καθώς ταξιδεύει στο παχύ έντερο, βακτήρια που ζουν εκεί δημιουργούν λιπαρά οξέα «βραχείας αλυσίδας». Αυτά ενθαρρύνουν την παραγωγή ειδικών ενώσεων, που ονομάζονται πεπτίδια και στέλνουν μηνύματα στον εγκέφαλο πως είσαι χορτασμένος. Μπορείς να μην τις φας τηγανητές αλλά βραστές. Και είναι το καλύτερο νέο που ακούσαμε για σήμερα!

Μαύρη σοκολάτα

sokolata
Too good too be true που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο στη Κοπεγχάγη έτρωγαν ένα πρωινό γεύμα με μαύρη σοκολάτα. Οι ίδιοι ανέφεραν πως πεινούσαν λιγότερο αργότερα μέσα στην ημέρα. Δεν σου προτείνουμε να ξεκινήσεις τη μέρα με μαύρη σοκολάτα, αλλά όταν σε πιάνουν οι λιγούρες είναι ιδανική.

Κλαούντια

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *