Και τελικά πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε το σουτιέν μας;

su

Όλες έχουμε αυτήν την απορία και όλες έχουμε αναρωτηθεί πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε το σουτιέν μας. Και σε αυτήν την ερώτηση θα πάρεις πολλές, διαφορετικές απαντήσεις αλλά οι επιστήμονες απαντούν και ρίχνουν «φως» στο ζήτημα.

Είτε είσαι από αυτές που το πλένουν μια φορά την εβδομάδα, είτε από αυτές που το πλένουν μια φορά τον μήνα (ναι υπάρχουν και αυτές) σίγουρα έχεις πέσει έξω και δεν το πλένεις όσο συχνά χρειάζεται.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το σουτιέν πρέπει να το πλένεις μετά από κάθε χρήση. Ναι, ακόμα κι αν το έχεις βάλει μια φορά πρέπει να το πλύνεις για να το ξαναβάλεις, τουλάχιστον αυτό λένε οι ειδικοί και οι γυναίκες δεν μπορούν να το αντιληφθούν.

Μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα και να διαμαρτυρηθείς γιατί το να πλένεις του σουτιέν σου μετά από κάθε χρήση δεν είναι μόνο ζήτημα υγιεινής.

Το σουτιέν «απελευθερώνει» ιδρώτα, μικρόβια και στοιχεία από τον αέρα που ουσιαστικά μπορεί να χαλάσουν την ελαστικότητά του από όποιο υλικό κι αν είναι φτιαγμένο! Η λιπαρότητα του σώματος καταστρέφει την ελαστικότητα του σουτιέν αν το φοράς ξανά και ξανά.

s

Αν θέλεις το αγαπημένο σου σουτιέν να μην χαλάσει γρήγορα θα πρέπει να το πλένεις πολύ συχνά λοιπόν και φυσικά να το πλένεις στο χέρι! Υπάρχει και αυτό το πρόβλημα το οποίο μάλλον γνωρίζεις ήδη. Τα περισσότερα σουτιέν δεν κάνει να τα πλένεις στο πλυντήριο γιατί και πάλι χάνουν όχι μόνο την ελαστικότητά τους αλλά και το σχήμα τους.

Φυσικά, υπάρχουν και αυτοί που ισχυρίζονται πως το συχνό πλύσιμο του σουτιέν εξαρτάται και από τα επίπεδα δραστηριότητά σου αλλά και από το πόσο ιδρώνεις όταν το φοράς.

It’s up to you λοιπόν!

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *