Καλοκαιρινή και δροσερή σαλάτα κινόα με αρακά και τόνο

Το καλοκαίρι η όρεξη για φαγητό δε σημαίνει απαραίτητα λιπαρά και θερμίδες καθώς αυτά μπορεί να μας χορτάσουν αλλά δεν είναι η ιδανική επιλογή καλοκαιρινού φαγητού. Γι’ αυτό το λόγο οι σαλάτες βρίσκονται πάντα στην προτίμηση μας για κάτι εύκολο, γευστικό, γρήγορο, χωρίς πολλές θερμίδες που δε θα μας φουσκώσει. Για μια τέτοια σαλάτα θα μιλήσουμε κι εμείς σήμερα. Πάμε να τη δούμε, λοιπόν….

Τοποθετήστε 200 γρ. κινόα σε ένα σουρωτήρι και πλύνετε την με άφθονο κρύο νερό. Στη συνέχεια, μεταφέρετε την σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που βράζει και την αφήνουμε για 12 λεπτά. Αφού περάσουν τα 12 λεπτά βρασίματος σουρώνουμε την κινόα και την ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τη βρασμένη κινόα, 1 ντομάτα και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένα, 1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο, μπρόκολο βρασμένο, 1 κ.σ. μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα, 300 γρ. τόνο σε νερό τον οποίο έχετε θρυμματίσει, 2 κ.σ. λάδι και τον χυμό ½ λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μεταξύ τους. Η σαλάτα είναι έτοιμη.

Δεν θα χρειαστείτε πάνω από 30 λεπτά για να την ετοιμάσετε. Ένα γεύμα που θα σας χορτάσει είτε το μεσημέρι είτε το βράδυ.

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *