Λάθη στο μακιγιάζ που καταστρέφουν το look σου!

makeup

Εντάξει, δεν είμαστε όλοι makeup artist, ούτε το έχουμε τόσο πολύ με το μακιγιάζ, αλλά το προσπαθούμε. Η αλήθεια είναι πως το μακιγιάζ μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση, μερικές φορές πραγματικά σε μεταμορφώνει και κάνει θαύματα. Και το αγαπάμε, γιατί να μην το αγαπάμε;

eyeliner

Υπάρχουν, όμως, μερικά λάθη που κάνει στο μακιγιάζ και καταστρέφει το look σου. Ποια είναι αυτά;

Βάζει makeup σε ξηρή επιδερμίδα
Όχι, όχι όχι. Το πρώτο βήμα είναι να κάνεις απολέπιση μια φορά την εβδομάδα στο πρόσωπο και να βάζεις ενυδατική σε καθημερινή βάση. Είναι σημαντικό πριν βάλεις το makeup, να βάλεις ενυδατική και primer αν θέλεις. Έτσι θα έχεις και το καλύτερο αποτέλεσμα.

Βάζεις ματ κραγιόν χωρίς προετοιμασία

Και τα χείλη θέλουν την προετοιμασία τους. Πριν βάλεις ένα ματ κραγιόν, πρέπει να τα ενυδατώσεις. Μετά μπορείς να εφαρμόσεις το ματ κραγιόν σου. Θα «καθίσει» πολύ καλύτερα!

Κουνάς τη μάσκαρα

ftiaxte-ti-diki-sas-spitiki-maskara
Βάζεις και βγάζεις το πινελάκι στη μάσκαρα τόσες πολλές φορές και κάνεις λάθος! Γιατί; Γιατί μπαίνει αέρας και φέρνει μαζί του βακτήρια και όλα αυτά ξεραίνουν τη μάσκαρα. Και δεν το θες.

Ξεχνάς τον λαιμό
Ένα λάθος που το βλέπουμε παντού. Όταν βάζεις makeup στο πρόσωπο, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ να βάζεις και στον λαιμό. Να το απλώνεις ομοιόμορφα για να μην φαίνεται σαν να φοράς μια… μάσκα, σαν να μην είναι το πρόσωπό σου, σαν να έχεις βάλει όλο το make up πάνω σου.

Δεν καθαρίζεις τα πινέλα

rouz
Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζεις τα πινέλα σου, συχνά πυκνά. Και αυτό γιατί εκεί συγκεντρώνονται πολλά βακτήρια, εσύ τα ακουμπάς στο πρόσωπό σου με αποτέλεσμα να το ερεθίζεις και να προκαλείται ακμή.

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *