Μικρές συνήθειες που καταστρέφουν την εμπιστοσύνη σε μια σχέση!

sxesi2

Η εμπιστοσύνη είναι πολύ δύσκολο να χτιστεί σε μια σχέση κι αν χαθεί, τότε δύσκολα την αποκτάς ξανά. Ωστόσο, είναι το πιο βασικό στοιχείο που δεν πρέπει να λείπει από καμία σχέση, είτε αυτή είναι ερωτική είτε φιλική. Το να νιώθεις ανασφαλής σε μια σχέση δεν είναι υγιές ούτε για σένα αλλά ούτε και για την ίδια τη σχέση.

Παρ΄όλα αυτά υπάρχουν μικρές συνήθειες που ίσως δεν αντιλαμβάνεσαι αλλά καταστρέφουν την εμπιστοσύνη που προσπαθείς τόσο καιρό να χτίσεις.

Ποιες είναι αυτές οι συνήθειες;

Μιλάς για τον καλό σου πίσω απ’την πλάτη του

3
Φυσικά και είναι υγιές το να έχεις έναν φίλο και να μιλάς σε αυτόν για τον σύντροφό σου, ωστόσο δεν είναι και πολύ ωραίο να αποκαλύπτεις πράγματα που ο σύντροφός σου σου έχει εμπιστευτεί.

Αφήνεις άλυτα προβλήματα

Όταν φεύγεις από έναν τσακωμό χωρίς να έχει βρεθεί η λύση, τότε αυτός ο τσακωμός ίσως έρθει σε κάποια άλλη φάση και σε χειρότερη μορφή. Δεν είναι καλό να αφήνεις τον άλλον με την απορία όταν κάτι τον προβληματίζει αλλά πρέπει να έχεις μια ξεκάθαρη σχέση απέναντί του.

Βγάζεις μόνος σου συμπεράσματα

sxesi1
Μερικές φορές βγάζεις μόνος σου ένα συμπέρασμα και μπορεί να έχεις και δίκιο. Άλλες φορές, όμως, καταλήγεις να καταστρέφεις την εμπιστοσύνη στη σχέση. Για παράδειγμα, όταν ο καλός σου κρύβει το κινητό του εσύ υποθέτεις πως έχει συγκεκριμένο λόγο που το κάνει, πως μιλάει και με άλλα άτομα ή ακόμη χειρότερο ότι σε απατά. Τι γίνεται , όμως, όταν αυτό πραγματικά δεν ισχύει;;

Μιλάς με πρώην
Φυσικά είναι ΟΚ να κρατάς μια καλή σχέση με ένα πρώην σου αλλά όταν τον ακολουθείς σε ό,τι κάνει, όταν ανταλλάσσετε πολύ συχνά μηνύματα και το κινητό σου χτυπά κάθε βράδυ, τότε αυτό δημιουργεί πρόβλημα τη σχέση σου. Ειδικά αν δεν το έχεις συζητήσει με τον καλό σου.

sxesi

Μικρά ψεματάκια
Ναι, τα μικρά ψεματάκια μπορεί να μην κάνουν και τόσο κακό αλλά σίγουρα δεν κάνουν καλό και μπορεί πολύ εύκολα να ξεφύγεις. Αν δεν θέλεις να μοιραστείς κάτι, απλά μην πεις τίποτα. Είναι καλύτερο από το να πεις ένα μικρό ψέματα που θα οδηγήσει σε ένα άλλο πιο μεγάλο.

Κλαούντια Ντ.

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *