Μοσχαράκι στιφάδο στη γάστρα

Non-Feature-Recipe-Chris-Shepherd-One-Fifth-Braised-Lamb-Neck

Ακόμα μια συνταγή που απλά θα σας ενθουσιάσει… Εμείς εδώ στο elenifourli.com φτιάχνουμε εύκολες αλλά πεντανόστιμες συνταγές.. και προσέχουμε τα κρέατά μας να είναι τα καλύτερα… Όπως και σήμερα, το μοσχαράκι που θα χρησιμοποιήσουμε για το φαγητό μας.. είναι από το το Κρεοπωλείο Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος στη Ν. Αρτάκη.

Braised beef pulled

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι σε πολύ μικρά κομμάτια

Αλάτι, πιπέρι

1 κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

3 φύλλα δάφνης

3 κόκκους μπαχάρι

Λίγα ντοματάκια.. και λίγες ελιές ( προαιρετικά)

lalalal

Εκτέλεση

Καταρχάς καθαρίζουμε όλα τα κρεμμύδια και κόβουμε το κρέας σε κομματάκια. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν πρώτα μια βράση για 15-20 λεπτά.. Μετά αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα πήλινο σκεύος, γάστρα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Θα γίνει λουκούμι…

Θέλω να ξέρετε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία το κρέας που θα ζητήσετε… Για να είναι το μοσχαράκι μας.. μαλακό και γευστικό θα πάμε στο Κρεοπωλείο Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος (Εθνικής Αντιστάσεως 109, Νέα Αρτάκη).

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *