Το μπαχαρικό των γιορτών που κάνει καλό στο μυαλό σου!

11

Ποιο είναι το μπαχαρικό των γιορτών; Η κανέλα. Η κανέλα κάνει κάθε γλυκό πιο νόστιμο. Λίγη κανέλα στον καφέ σου; Λίγη κανέλα στο γλυκάκι σου; Λίγη στις πατάτες; Και την κανέλα την έχουμε συνδυάσει για κάποιο λόγο με Χειμώνα και τις γιορτές. Ναι τις γιορτές έχει την τιμητική της.

Εκτός, όμως, απ’ τη γεύση της και το άρωμά της, έχει αποδειχθεί ότι κάνει καλό και στο μυαλό σου . Και δεν το λέμε εμείς, το λένε οι επιστήμονες. Αλλά γιατί η κανέλα κάνει καλό στον εγκέφαλο;

vanesa-conunaese-624186-unsplash

H κανέλα είναι ένα θαυμάσιο συστατικό το οποίο έχει πολλά οφέλη στην υγεία και κυρίως στον εγκέφαλο και τις λειτουργίες του. Το σώμα μετατρέπει την κανέλα σε βενζοϊκό νάτριο, το οποίο προσφέρει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά αποτελέσματα στο σώμα και τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να έχουμε πιο κοφτερό μυαλό και να σκεφτόμαστε πιο καθαρά.

Πιο συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει πως με την κανέλα έχουμε καλύτερη μνήμη ενώ βοηθά σε γενικές γνωστικές λειτουργίες. Προστατεύει τον εγκέφαλο κάτω από διάφορες δύσκολες συνθήκες και είναι ακόμη ικανή να τον βοηθήσει να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις κατά του Πάρκινσον αλλά και άλλων σοβαρών ασθενειών.

Είναι σημαντικό να βάλεις την κανέλα στην διατροφή σου, καθώς εκτός των άλλων είναι μια καλή πηγή μαγγανίου που είναι αντιοξειδωτικό που προάγει την υγεία του εγκεφάλου και τη σωστή λειτουργία του.

jen-p-541467-unsplash

Ωστόσο, πόση κανέλα πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά; Περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού είναι αυτό που συνιστούν οι περισσότεροι. Είναι και γευστική επομένως μπορείς να φτιάξεις τα αγαπημένα σου γλυκάκια, όπως τα cinnamon rolls ή να την βάλεις στο αγαπημένο σου ρόφημα, όπως είναι ο καφές.

Από αύριο… μην ξεχάσεις την κανέλα, για να έχεις το μυαλό σου καθαρό!

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *