Μπορείς να χάσεις κιλά ενώ τρως μακαρόνια; Μπορείς!

makaronia1

Είμαστε μακαρονάδες και το παραδεχόμαστε. Μας αρέσουν τα μακαρόνια σκέτα, με τυρί, με κόκκινη σάλτσα, με κρέμα γάλακτος, με πέστο, στον φούρνο.

Όπως κι αν είναι μαγειρεμένα τα μακαρόνια μας αρέσουν. Γίνεται, όμως, να τα απολαμβάνουμε χωρίς καμία ενοχή, ενώ γνωρίζουμε πως μας παχαίνουν; Γίνεται και θα σου πούμε ευθύς αμέσως τους τρόπους.

makaronia

Φτιάξε μια ποσότητα για το πιάτο σου, όχι για ΟΛΟ το πιάτο

Και τι εννοούμε με αυτό; Αρχικά, όταν βράζεις μακαρόνια, μη τα βράζεις για όλη τη γειτονιά! Βάλε στο πιάτο σου μια μικρή ποσότητα. Αλλά για να μην σου φαίνεται άδειο το πιάτο και νιώσεις ότι δεν θα χορτάσεις, πρόσθεσε μερικά λαχανικά, μια σαλάτα ή ακόμα και φρούτα. Καρότα, μπρόκολο, φασόλια, βατόμουρα, μήλο. Διάλεξε κάτι από όλα αυτά και βαλ’τα στο πιάτο σου.Ναι, δίπλα απ’ τα μακαρόνια!

makaronia2

Δώσε προσοχή στη σάλτσα
Εντάξει, είπαμε ότι τα μακαρόνια μας αρέσουν με όλες τις σάλτσες, αλλά πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί. Φτιάξε μια σάλτσα με φασόλια και λαχανικά αντί για τυρί, κρέμα γάλακτος και κρέας. Πειραματίσου με πιο υγιεινές και «πράσινες» συνταγές και θα μπορείς να απολαύσεις τα μακαρόνια σου, χωρίς καμία ενοχή.

Η απώλεια βάρους δεν σημαίνει να στερείσαι φαγητά που αγαπάς. Σημαίνει να μπορείς αυτά τα φαγητά να τα απολαμβάνεις απλά χωρίς τύψεις. Και λύσεις υπάρχουν για όλα!

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *