Μυστικά για να βγάλεις τις τέλειες φωτογραφίες στα ταξίδια σου!

instagram

Οι φωτογραφίες είναι αναμνήσεις. Είναι αυτές που θα σου θυμίζουν μια στιγμή, ένα μέρος, έναν άνθρωπο. Θα τις κοιτάς μετά από χρόνια ή και μήνες και θα νιώθεις ότι ζεις ξανά τη στιγμή. Και γι΄αυτό οι φωτογραφίες στα ταξίδια σου θα πρέπει να είναι μοναδικές.

Και φυσικά επειδή ζούμε στον κόσμο του Instagram θα τις ανεβάσεις στο προφίλ σου και αυτομάτως θα ανέβεις level!

Instagram και ταξίδια πάνε μαζί και εκτός από τα φίλτρα που μπορείς να βάλεις (χωρίς υπερβολές όμως) υπάρχουν και μερικά tips για να βγάλεις τις τέλειες φωτογραφίες στα ταξίδια σου και να τις ανεβάσεις στο Instagram.

Keep it simple

Καθαρές και απλές φωτογραφίες. Αυτές είναι οι καλύτερες. Πολλές φορές όταν προσπαθείς να βγάλεις την τέλεια φωτογραφία δεν τα καταφέρνεις. Όσο πιο απλό είναι το background τόσο το καλύτερο. Μην ξεχνάς η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα και αυτό ισχύει και για τις φωτογραφίες σου στο Instagram. Ένας καλός φωτισμός και ένα καλό φόντο είναι τα μυστικά.

Η ώρα έχει σημασία

Όπως είπαμε ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στη φωτογραφία. Και αν πετύχεις τη φωτογραφία την κατάλληλη ώρα της ημέρας δεν θα χρειαστεί να βάλεις ούτε φίλτρο. Και αυτο που λέμε «golden hour» είναι δύο. Κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου. Τότε θα βγάλεις τις πιο μαγικές φωτογραφίες και θα είναι τόσο τέλειες που δεν θα χρειάζεται να τις πειράξεις καθόλου. Γενικά, όμως, εκτός από την ώρα, τα χρώματα σε μια φωτογραφία παίζουν σημαντικό ρόλο. Το μπλε της θάλασσας ή του ουρανού, μια χρυσή αμμουδιά, ένα «πολύχρωμο» γεύμα…

Να είσαι δημιουργικός

Όσο πιο πολύ στήνεσαι στις φωτογραφίες, τόσο πιο αποτυχημένες θα βγαίνουν. Συνήθως. Βρες την κατάλληλη θέση, να μην είναι βαρετή ή συνηθισμένη. Γίνε δημιουργικός με τις πόζες σου, βάλε λίγη φαντασία και βγάλε την πιο ζωντανή και ελκυστική φωτογραφία. Ακόμα κι αν σημαίνει πως πρέπει να ξαπλώσεις κάπου, να κάνεις «ακροβατικά», να πηδήξεις στον αέρα.

Να είσαι πάντα έτοιμος
Τι εννοούμε με αυτό; Εννοούμε πως οι καλύτερες φωτογραφίες στα ταξίδια σου είναι οι αυθόρμητες και θα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ. Να έχεις πάντα τη φωτογραφική σου μαζί και να είσαι έτοιμος. Και πάνω από όλα να το ευχαριστηθείς.

Έτοιμος για τη φωτογράφιση; Φώτα, κάμερες, πάμε!

Κλαούντια

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *