Ο μοναδικός τρόπος για να εντάξεις το κουνουπίδι στη διατροφή σου!

Το κουνουπίδι είναι το λαχανικό που δεν τον απολαμβάνουμε και μεγάλη ευχαρίστηση αλλά αν το μαγειρέψουμε σωστά, τότε θα το αγαπήσουμε. Κι όμως! Σήμερα φτιάχνουμε τηγανητό ρύζι από κουνουπίδι, μια απλή συνταγή, νόστιμη και θρεπτική.

Τι θα χρειαστείς για το ρύζι από κουνουπίδι;

Υλικά

1 κουνουπίδι
3 καρότα
1 πιπεριά κόκκινη
2 σκ. σκόρδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. αρακά
150-200 γρ. σάλτσα σόγιας
10 γαρίδες No 0
1 κ.σ. σησαμέλαιο
πιπέρι
αλάτι, προαιρετικά

Για το σερβίρισμα

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το περνάμε από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια λίγο λίγο μέχρι να τριφτεί και να μοιάζει με κόκκους ρυζιού.
Κόβουμε τα καρότα στα 4 κατά μήκος και στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρές φετούλες 0,5 εκ.
Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια 0,5 εκ.
Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε πρώτα την πιπεριά, τα καρότα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τον αρακά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες τα κελύφη και το έντερο κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.
Ρίχνουμε τις γαρίδες στο γουόκ και καπακώνουμε.
Αφήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες από τους ατμούς.
Προσθέτουμε το σησαμέλαιο, το πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *