Είναι κρουασάν και έχουν αλμυρή γέμιση

krouasan-me-garides-anthoturo-krema-kai-botana

Τα κρουασάν είτε έχουν αλμυρή είτε γλυκιά γεύση αποτελούν ένα τέλειο πρωινό και ένα γευστικότατο σνακ..

Σε αυτό το άρθρο ωστόσο θα ασχοληθούμε με τα αλμυρά κρουασάν, τα οποία είναι εξίσου γευστικά με τα γλυκά και αποτελούν την τέλεια επιλογή για το γραφείο, το σχολείο, την εκδρομή κ.ο.κ.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα θα δούμε μία συνταγή από την αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου η οποία είναι κρουασάν με γαρίδες, ανθότυρο κρέμα και βότανα..

Υλικά

  • 8 κρουασάν βουτύρου
  • 250 γρ. ψιλές βρασμένες γαρίδες
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ανθότυρο κρέμα
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμύδια. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά, με διακοπτόμενη λειτουργία, για να μην λιώσουν τελείως. Κόβουμε στη μέση τα ψημένα κρουασάν και τα γεμίζουμε με το μείγμα γαρίδας. Σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like