Πανεύκολη τούρτα μαρέγκα σοκολάτα

arxikara

Ακόμα ένα γλυκάκι θα φτιάξουμε σήμερα στο elenifourli.com για όλους εσάς που λατρεύετε τα γλυκά… Η μαρέγκα είναι ένα υλικό το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ.. Και σήμερα σε συνδυασμό με την σοκολάτα, η γεύση της μαρέγκας θα απογειωθεί, με αυτή την υπέροχη και πανεύκολη τούρτα που θα φτιάξουμε…

Υλικά

01

Για τη μαρέγκα

250γρ. ζάχαρη

30γρ. κακάο

1 κουταλάκι χυμός λεμονιού

4 ασπράδια

Για τη μους και το γαρνίρισμα

250γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια

6 αυγά ( χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)

2 κουταλιές κονιάκ

100γρ. σοκολάτα σε φλούδες

Λίγο κακάο

250ml κρέμα γάλακτος

Προετοιμασία

02

Ετοιμάζετε πρώτα τις μαρέγκες: Αναμιγνύετε τη ζάχαρη και το κακάο. Χτυπάτε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας τη ζάχαρη με το κακάο..

Στρώνετε ένα ταψάκι με αντικολητικό χαρτί, στο οποίο έχετε σχεδιάσει δυο κύκλους διαμέτρου 26εκ. από την ανάποδη πλευρά του χαρτιού. Με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής, μοιράζετε το μείγμα στους δυο κύκλους, ξεκινώντας από το κέντρο τους.. Ψήνετε στους 110 βαθμούς επί μία ώρα. Αφήνετε τις μαρέγκες να κρυώσουν.

Ετοιμάζετε τη μους: Λιώνετε τη σοκολάτα με το κονιάκ σε μπεν μαρί και προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας διαρκώς. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε με απαλές κινήσεις στο μείγμα σοκολάτας. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο να σφίξει. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα τη μια μαρέγκα και από πάνω απλώνετε τη μους σοκολάτας. Σκεπάζετε με τη δεύτερη μαρέγκα.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με σφιχτή σαντιγί. Γαρνίρετε την τούρτα με την σαντιγί και την σοκολάτα με φλούδες.

Πασπαλίζετε με κακάο και αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες προτού τη σερβίρετε.

Ελένη ♥♥

 

 

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *