Πέντε λόγοι που κάνουν τις βλεφαρίδες σου να πέφτουν

κεντρικι βλεφαρίδες

Είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία στο πρόσωπό μας. Οι μακριές, γεμάτες βλεφαρίδες τονίζουν τα μάτια, τα οποία σύμφωνα με έρευνες είναι το πρώτο σημείο που αναγνωρίζει ο εγκέφαλός μας στους άλλους προκειμένου να τον ξεχωρίσει από το πλήθος.

Σε κάποια στιγμή όμως έρχεται η ώρα που οι βλεφαρίδες αρχίζουν να γίνονται ολοένα και πιο αδύνατες και πέφτουν.

Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι που πέφτουν οι βλεφαρίδες μας; Ας τους μάθουμε..

Τρίβεις πολύ δυνατά όταν κάνεις ντεμακιγιάζ

Είναι γεγονός πως η μάσκαρα είναι δύσκολη στην αφαίρεση της ακόμα και με καθαριστικό προσώπου – η λεκιασμένη πετσέτα σου είναι η τρανή απόδειξη. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς ένα προϊόν ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι (εναλλακτικά, ελαιόλαδο) για να απαλλαγείς από το μακιγιάζ των ματιών. Αφού μουλιάσεις λίγο βαμβάκι στο προϊόν ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιείς, κράτησε το ανάμεσα στις βλεφαρίδες σου, ώστε να μαλακώσει η μάσκαρα. Έτσι, δεν θα δυσκολευτείς να την αφαιρέσεις.

Κοιμάσαι με τη μάσκαρα

Το να κοιμάσαι με τη μάσκαρα μπορεί να είναι εξίσου προβληματικό για τις βλεφαρίδες σου. Η μάσκαρα σκληραίνει τις βλεφαρίδες σου και η τριβή με το μαξιλάρι μπορεί να τις κάνει να σπάσουν. Ναι, και οι βλεφαρίδες σου σπάνε!

Αφαιρείς τις ψεύτικες βλεφαρίδες ή τα lash extensions με λάθος τρόπο

Πράγματι, οι βλεφαρίδες μπορούν να «αναβαθμίσουν» το βλέμμα σου. Αν έχεις την τάση να τις αφαιρείς, όμως, χωρίς να χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ, θα μπορούσαν να καταστρέψουν τις φυσικές σου βλεφαρίδες. Βεβαιώσου πως, πριν την αφαίρεση, χρησιμοποιείς μία μπατονέτα με λίγο ελαιόλαδο για να μαλακώσεις την κόλλα.

499258992

Χρησιμοποιείς μόνο αδιάβροχη μάσκαρα

Η αδιάβροχη μάσκαρα είναι ένα καλό εργαλείο για τη ρουτίνα ομορφιάς σου, αλλά όχι μία καθημερινή λύση. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για αυτού του είδους τις μάσκαρα διαρκούν περισσότερο και μπορεί να στεγνώσουν τις βλεφαρίδες σου, κάνοντας τες εύθραυστες.

Χρησιμοποιείς με ευλάβεια το ψαλίδι βλεφαρίδων

Θυμήσου να χρησιμοποιείς το εν λόγω εργαλείο πριν εφαρμόσεις την αγαπημένη σου μάσκαρα. Επίσης, μπορείς να ζεστάνεις το ψαλίδι βλεφαρίδων με το πιστολάκι σου για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ώστε να μη χρειαστεί να το πιέσεις πολλές φορές. Προσοχή: Έλεγξε πρώτα τη θερμοκρασία στο χέρι σου. Το να κάψεις τις βλεφαρίδες σου δεν θα σε ευχαριστήσει.

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *