Πως θα καταλάβεις ότι είσαι έτοιμη για συγκατοίκηση;

kentriki

Η σχέση σου με τον καλό σου καλά κρατεί, είστε ήδη αρκετό διάστημα μαζί και αισθάνεσαι ότι όλα βαίνουν καλώς. Σε αυτή τη φάση, σου πετάει την πρόταση-βόμβα να μετακομίσεις σπίτι του και να συγκατοικήσετε. Το θέμα είναι πώς νιώθεις εσύ για αυτή την πρόταση κι αν είσαι έτοιμη να τολμήσεις τη συγκατοίκηση και να βάλεις μπροστά τη μετακόμιση στο σπίτι του συντρόφου σου.

Στη ζωή κάθε γυναίκας έρχεται κάποια στιγμή η ώρα που αντιμετωπίζει το παραπάνω δίλημμα, είτε βρίσκεται σε μια μακροχρόνια σχέση είτε σε μία μικρότερης διάρκειας. Αυτό που πρέπει, λοιπόν, να δεις αν έχει φτάσει και για σένα η ώρα να το αντιμετωπίσεις, είναι το πώς αισθάνεσαι για μια τέτοια απόφαση κι αν πιστεύεις πως ήρθε η ώρα να κάνεις το μεγάλο βήμα και να πεις ναι στη συγκατοίκηση.

Πως λοιπόν θα το καταλάβεις; Ας δούμε τα σημάδια που το δείχνουν ότι είσαι έτοιμη να κάνεις το μεγάλο βήμα.

Τον θέλεις πάρα πολύ

Σίγουρα για να πας να μείνεις με κάποιον δεν αρκεί απλά να περνάς καλά μαζί του. Πρέπει να τον θέλεις πολύ, να σου αρέσει να περνάτε χρόνο μαζί και να μην νιώθεις ότι σε δεσμεύει με την αρνητική έννοια. Δηλαδή είσαι μεν σε σχέση, αλλά δεν στερείσαι την προσωπική σου ελευθερία.

sigatoikisi

Δεν το κάνεις για το γάμο

Θα ήταν λάθος γενικά να μείνεις με κάποιον με σκοπό υποσυνείδητα ότι θα καταλήξει η σχέση σας σε μια μόνιμη δέσμευση. Ο γάμος καλό είναι να προκύπτει φυσικά και πίστεψέ με όταν είναι να έρθει, θα έρθει.

Έχεις την οικονομική δυνατότητα

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να έχεις και συ και ο σύντροφός σου τις δικές σας δουλειές, να είστε ανεξάρτητοι και σίγουροι ότι μπορείτε να αντεπεξέλθετε οικονομικά στην διαχείριση των μηνιαίων λογαριασμών , στο ενοίκιο (αν υπάρχει) αλλά και γενικά σε όλα τα έξοδα της κοινής σας στέγης.

Είσαι έτοιμη για υποχωρήσεις

Το να μοιράζεσαι με τον άνθρωπό σου τον ίδιο χώρο καθημερινά για πολλές ώρες δεν είναι εύκολο. Μπορεί ο ένας να θέλει να βγει και ο άλλος όχι ή ακόμη να θες να καλέσεις φίλες σου σπίτι κι αυτός να είναι κουρασμένος. Οπότε πρέπει να είσαι έτοιμη για αμοιβαίες υποχωρήσεις.

sxeseis--3-thumb-large

Θες να είσαι ο εαυτός σου

Όταν έχουμε σχέση με κάποιον και μας κάνει να νιώθουμε πραγματικά όμορφα θέλουμε να γίνουμε και πιο αυθόρμητες. Επίσης θα σε δει πως είσαι την ώρα που ξυπνάς, όταν είσαι άρρωστη και το αντίθετο βέβαια. Είσαι έτοιμη για αυτό;

Η συγκατοίκηση απλά προέκυψε

Τέλος στην περίπτωση που απλώς σου λέει μια μέρα, φέρε τα πράγματά σου και μείνε μαζί μου αν η καρδιά σου το θέλει πολύ, απλά κάνε το. Και αν βλέπεις ότι δεν βαριέσαι μαζί του αλλά από την άλλη δεν τα παραμελείς όλα για χάρη του, τότε συνέχισε!

 

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *