Το sugar-free επιδόρπιο που μπορείς να απολαύσεις χωρίς τύψεις

Είτε βρίσκεσαι σε δίαιτα είτε όχι το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το γλυκό θα το αγαπήσεις. Αν και δεν έχει ζάχαρη, ο συνδυασμός των υλικών του το κάνει τόσο γευστικό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα. Πρόκειται για σοκολατάκια μπανάνας με πολύ λιγότερες θερμίδες όμως από τα κλασσικά. Πάμε να το δούμε, λοιπόν….

111

Κόψτε σε κομμάτια 3 μπανάνες και τοποθετείστε τα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. Στη συνέχεια μεταφέρετε τα στο μπλέντερ, προσθέστε 5 σταγόνες υγρό εκχύλισμα βανίλιας και 250 ml γάλα καρύδας και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Απλώστε το μίγμα με μια σπάτουλα σε ένα ταψί και βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες. Σε ένα μπολ τοποθετείστε μια σοκολάτα υγείας θρυμματισμένη και 1 κ.σ. έλαιο καρύδας και τοποθετείστε τα για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν. Αφού λιώσουν προσθέστε σε αυτά 4 κ.σ. ψιλοκομμένο καρύδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Κόψτε το μίγμα της μπανάνες που έχετε στην κατάψυξη σε μικρούς κύβους και στη συνέχεια βουτήξτε τους στο μίγμα σοκολάτας. Τοποθετείστε τα σοκολάτα μια στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να στερεοποιηθούν.

222

Σοκολάτα και μπανάνα λοιπόν, δίνουν το πιο γευστικό αλλά και υγιεινό αποτέλεσμα. Αν είσαι λάτρης αυτών των υλικών, αυτή η συνταγή θα γίνει από τις αγαπημένες σου. Μη χάνεις άλλο χρόνο!

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *