Τελικά πόσο κακό κάνει το σαμπουάν στα μαλλιά σου; Θα εκπλαγείς!

sampouan mallia

Οι περισσότεροι από μας πλένουν τα μαλλιά τους σχεδόν κάθε πρωί, όπως πλένουν τα δόντια τους, τρώνε το πρωινό τους και βάζουν τα παπούτσια τους για να φύγουν από το σπίτι. Ξέρεις, όμως, πόσο κακό κάνει το σαμπουάν στα μαλλιά σου;

Πολύ, λένε οι ειδικοί! Μπορεί εσύ να πλένεις τα μαλλιά σου καθημερινά για να τα καθαρίσεις και να μην λαδώσουν, αλλά τελικά αν ήξερες πόσο κακό κάνει το σαμπουάν στα μαλλιά σου, ίσως να μην το χρησιμοποιούσες τόσο συχνά.

mpanio

Συγκεκριμένα, το σαμπουάν κάνει πολύ λεπτή την τρίχα μας με αποτέλεσμα να σπάει και μπορεί στο μέλλον να μην το χρησιμοποιούμε! Κι όμως!

Όταν οι άνθρωποι ανακάλυψαν το σαμπουάν, αποφάσισαν πως είναι ένα καθαριστικό και θα απομακρύνει όλη τη βρωμιά, όπως κάνουμε με τα χέρια μας ή με τα πιάτα. Αλλά τα μαλλιά δεν είναι το ίδιο! Αντί για σαμπουάν οι ειδικοί προτείνουν να πλένουμε τα μαλλιά μας με ένα καθαριστικό με βάση το λάδι. Και αυτό γιατί τα κοινά σαμπουάν, απομακρύνουν τα φυσικά έλαια στο τριχωτό της κεφαλής και καταστρέφουν τα μαλλιά μας.

mallia

Και όσο εσύ προσπαθείς να τα καθαρίσεις και να μη λαδώνουν, το «σύστημα» αντιδρά και παράγει περισσότερα έλαια από όσα θες και πρέπει. Και όσο εσύ τα πλένεις σε καθημερινή βάση, αυτά λαδώνουν ακόμα περισσότερο. Είναι φαύλος κύκλος.

Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις; Να μην τα πλένεις; Όχι, δεν θα σε συμβουλεύαμε κάτι τέτοιο, αλλά λύσεις υπάρχουν. Μια καλή λύση είναι να αγοράζεις ένα σαμπουάν όσο πιο φυσικό γίνεται και να μην πλένεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα!

Κι αν έχεις λιπαρά μαλλιά, διάβασε ακριβώς τους λόγους!

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *