Τips για να σταματήσεις να σκέφτεσαι πάντα το κακό!

gunaika

Οι τοξικές σκέψεις σε μια σχέση μπορεί να την καταστρέψουν, λένε οι ψυχολόγοι και έχουν δίκιο. Κάνεις διαρκώς αρνητικές σκέψεις και ζεις με την ανασφάλεια αντί να απολαμβάνεις αυτό που έχεις με τον σύντροφό σου.

Και από αυτές τις σκέψεις επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό τα συναισθήματά σου, οι σκέψεις σου και επομένως η συμπεριφορά σου.

agxos

Φτιάχνεις μια πραγματικότητα δική σου, έχεις μια αρνητική προσέγγιση απέναντι στη σχέση σου, θεωρείς πως κάτι δεν θα πάει καλά και πάντα περιμένεις τα χειρότερα. Πώς θα απαλλαγείς από αυτές τις τοξικές σκέψεις που μόνο κακό σου κάνουν;

Σκέψου όταν τον ερωτεύτηκες για πρώτη φορά
Οι σχέσεις έχουν τα πάνω και τα κάτω. Και όταν είναι στα «κάτω» σκέφτεσαι μονίμως όλα τα αρνητικά και κρίνεις. Αυτή τη φορά κάνε το αντίθετο. Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου την πρώτη στιγμή που τον είδες, τις πεταλούδες στο στομάχι, τα μάτια που έλαμπαν και όλους εκείνους τους λόγους που τον ξεχώρισες μέσα από το πλήθος.

Άσε το παρελθόν εκεί που ανήκει
Δεν είναι και το πιο εύκολο. Το παρελθόν λες, σε «προστατεύει» από το να πληγωθείς ξανά. Αλλά αν συνεχίσεις και στηρίζεσαι σε σχέσεις του παρελθόντος που δεν είχαν happy end, δεν βοηθάς τον εαυτό σου. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, όπως και η κάθε σχέση.

sxesi1

Μην κάνεις υποθέσεις
Ποτέ μην κάνεις υποθέσεις για το τι μπορεί να σκέφτεται ο σύντροφός σου. Σκέφτεσαι ότι μπορεί και να μην σε θέλει, ότι είναι κολλημένος στην πρώην, ότι έχει κουραστεί. Πώς έβγαλες όλα αυτά τα συμπεράσματα χωρίς να του μιλήσεις; Δεν ξέρεις πως νιώθει!

Πάρε την κολλητή
Όταν αυτές οι σκέψεις τρυπώνουν στο κεφάλι σου, πάρε την κολλητή ή την αδερφή! Θα σε ακούσει, θα μπορείς να αναλύσεις τις σκέψεις σου και θα δεις πως είναι όλα στο μυαλό σου. Ένας τρίτος τα βλέπει από άλλη οπτική και σίγουρα θα σε βοηθήσει.

Αυτές οι σκέψεις κουράζουν. Κουράζουν εσένα, τον άλλον, τη σχέση. Σταμάτα να τις κάνεις και να ζεις στην αμφιβολία και απόλαυσε αυτό που έχεις. Για όσο κρατήσει.

You May Also Like

Γράψτε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *