4 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου για να πιεις περισσότερο νερό

Μπορεί έχοντας στο μυαλό μας την αφυδάτωση να σκεφτόμαστε την αίσθηση δίψας που δημιουργείται στον οργανισμό μας και ικανοποιείται με την κατανάλωση μιας μικρής ή μεγάλης ποσότητας νερού στιγμιαία αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνουν πολλά περισσότερα πράγματα στον οργανισμό μας πέρα από αυτό. Και επειδή η αφυδάτωση μπορεί σε βάθος χρόνου να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία σου, παρακάτω μπορεί να δεις μερικά σημάδια που σου δίνει ο οργανισμός σου και εσύ ίσως αγνοείς.

Άσχημη αναπνοή

Παρατηρείς την αναπνοή σου να μυρίζει άσχημα; Θα μπορούσε να συμβαίνει επειδή δεν έχεις πιει αρκετό νερό το τελευταίο διάστημα. Βέβαια δεν είναι αποκλειστικό σύμπτωμα της αφυδάτωσης αλλά αν αναζητήσεις τα πιθανά αίτια, ξεκίνα από αυτό. Αυτό συμβαίνει , καθώς το σάλιο έχει σημαντικές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Όταν αφυδατώνεσαι, το μειωμένο σάλιο στο στόμα επιτρέπει στα βακτήρια να ευδοκιμήσουν, με αποτέλεσμα την κακή αναπνοή.

Όρεξη για γλυκό

Η αφυδάτωση μπορεί να καλυφθεί ως πείνα και συγκεκριμένα για κατανάλωση ζάχαρης. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της γυμναστικής που ο οργανισμός καταναλώνει ακόμα περισσότερη ενέργεια που είναι ουσιαστικά υδατάνθρακες. Έτσι μετά το τέλος της προπόνησης για να αναπληρώσεις τα χαμένα αποθέματα, στρέφεσαι στη ζάχαρη. Πριν οδηγηθείς στην επιλογή της, πιες ένα ποτήρι νερό και περίμενε πέντε λεπτά. Μπορεί να μην είσαι τόσο πεινασμένη όσο νομίζεις.

Ξηρή επιδερμίδα

Η εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τη περιοχή των ματιών και η θαμπή όψη είναι τα σημάδια που σου δίνει η επιδερμίδα σου. Μην τα αγνοείς! Έτσι πέρα από την skincare ρουτίνα σου βάλε στο πρόγραμμα να πίνεις 1,5 λίτρο νερό τουλάχιστον την ημέρα για να αναζωογονηθεί το δέρμα σου.

Κούραση

Η εξάντληση και η υπνηλία δε είναι μόνο αποτελέσματα μιας κουραστικής μέρα αλλά και της έλλειψης νερού από τη διατροφή. Δοκιμάστε να καταναλώνετε την απαιτούμενη ποσότητα κάθε μέρα και θα δείτε ότι η αντοχή και η ενέργεια σας θα αλλάξει.

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *