Αγαπημένα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Μέσα σε αυτήν την βδομάδα έχουμε όλες τις δημιουργικές και ευχάριστες δουλειές για το σπίτι μας! Εκτός από το καθάρισμα, έχουμε την μαγειρική και ζαχαροπλαστική μας!

Εκτός από τα αγαπημένα μας τσουρέκια, αυτήν την βδομάδα φτιάχνουμε κουλουράκια Πασχαλινά. Και όπως κάθε χρόνο, ανοίξαμε το τετράδιο της γιαγιάς και κλέψαμε την αγαπημένη συνταγή για κουλουράκια!

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά:

1/2 κιλό βούτυρο φρέσκο

200 γρ. φυτίνη

1/2 κιλό ζάχαρη

4 βανίλιες

2 κουτ. γλυκού σόδα

2 κουτ. γλυκού αμμωνία

1 ποτήρι πορτοκαλάδα

10 κρόκους αβγών

ξύσμα από 2-3 πορτοκάλια

1.600-1.700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το φρέσκο βούτυρο, την φυτίνη και τη ζάχαρη πολύ καλά, περίπου 15-20 λεπτά.

Ρίχνουμε σόδα, βανίλιες, ξύσμα και τους κρόκους.

Ρίχνουμε μέσα στο ποτήρι της πορτοκαλάδας τα 2 κουταλάκια αμμωνία. (Προσοχή!! ανακατεύουμε πάνω από την λεκάνη με το μείγμα γιατί αφρίζει!!)

Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ, και με το ένα χέρι προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, και με το άλλο ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη.

Η ζύμη πρέπει να είναι κανονική. Ούτε πολύ σκληρή, ούτε μαλακή και να κολλάει στο χέρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου, πάνω-κάτω αντιστάσεις με αέρα, για 20λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο. Μέχρι να αποκτήσουν δηλαδή, ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Καλό Πάσχα!!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *