Apple crumble ή αλλιώς αποδομημένη μηλόπιτα

Την παραδοσιακή μηλόπιτα όλοι την ξέρουμε και μας αρέσει. Είναι ένα γνωστό και διαχρονικό γλυκό. Σήμερα θα μιλήσουμε για μια εναλλακτική εκδοχή του που ταιριάζει απόλυτα στο φθινόπωρο αφού το μήλο είναι ένα από τα φρούτα του φθινοπώρου. Πάμε να το δούμε, λοιπόν…

Υλικά

  • 2 μήλα
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ της κούπας βρώμη
  • 5 μπισκότα της αρεσκειας σας
  • ¾ της κούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
  • ½ της κούπας καρύδια σπασμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό ταψί του οποίου την επιφάνεια την έχουμε λαδώσει με 1 κ.σ. ελαιόλαδο ψιλοκόβουμε και τοποθετούμε τα μήλα. Πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. κανέλα και 2 κ.σ. ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Τα μήλα θα μαλακώσουν και το μίγμα του crumble θα γίνει τραγανό. Είναι μια λαχταριστή συνταγή με τη φθινοπωρινή πινελιά του μήλου που αξίζει να δοκιμάσετε.

Καλή όρεξη!

Ευθαλία Χρήστου

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *