Ceviche λαβράκι!

Το σεβίτσε (cheviche) είναι μία τεχνική μαγειρέματος που ξεκίνησε από τη Νότια Αμερική και εξαπλώθηκε αργότερα στις κουζίνες όλου του κόσμου! Για ένα πετυχημένο σεβίτσε χρειαζόμαστε ένα φιλέτο ολόφρεσκου ψαριού και το χυμό κάποιου εσπεριδοειδούς ή όξινου στοιχείου (πχ ξίδι). Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ψάρι που θα επιλέξουμε να είναι ολόφρεσκο καθώς, πρόκειται να το καταναλώσουμε ωμό. Στο σεβίτσε το φιλεταρισμένο ψάρι μαρινάρεται σε χυμό λεμονιού ή άλλου εσπεριδοειδούς της αρεσκείας μας. Ο χρόνος μαριναρίσματος εξαρτάται από τη γεύση που θέλουμε να πετύχουμε και το πάχος του φιλέτου μας. Πάμε να δούμε πώς θα πετύχουμε σεβίτσε λαβράκι!

Υλικά

4 λαβράκι, φιλέτα
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λάιμ, από 3 λάιμ
χυμό λάιμ, από 3 λάιμ
2 γρ. τζίντζερ, προαιρετικά
1/2 πιπεριά τσίλι, προαιρετικά


Για το σερβίρισμα

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 πιπεριά τσίλι
φύλλα κόλιανδρου
αλάτι
πιπέρι
φέτες λάιμ

Συστατικά

Παίρνουμε τα φιλέτα και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρούμε το δέρμα.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες ή σε πολύ μικρά κομμάτια. Ο χρόνος που θα αφήσουμε το ψάρι στη μαρινάδα για να ψηθεί, αλλάζει ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών που θα κόψουμε το ψάρι μας. Ιδανικά το κόβουμε σε ταλιάτα δηλαδή σε λεπτές φέτες 3 χιλιοστών.
Βάζουμε τις φέτες από το ψάρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι, το λεμόνι, τα lime και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το τζίντζερ τριμμένο, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Φροντίζουμε η μεμβράνη να ακουμπάει την επιφάνεια του μείγματος ώστε το ψάρι να είναι πάντα βυθισμένο στη μαρινάδα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Για το σερβίρισμα

Αφαιρούμε από το ψυγείο και σουρώνουμε.
Μεταφέρουμε σε πιάτο ή μικρό μπολάκι και προσθέτουμε ελαιόλαδο, το τσίλι ψιλοκομμένο, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. από τη μαρινάδα, φέτες από lime και σερβίρουμε.

 

 

(πηγή: akispetretzikis.com)

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *