Διαιτητικό cheesecake με καρύδια για όσες αποφεύγουν την ζάχαρη!

Όπως και κάθε εβδομάδα ψάχνουμε, φτιάχνουμε και σας παρουσιάζουμε ένα ξεχωριστό γλυκό ή φαγητό που δοκιμάσαμε μέσα στο Σαββατοκύριακο και μας ξετρέλανε!

Αυτήν την φορά δοκιμάσαμε ένα ιδιαίτερο cheesecake με καρύδια, το οποίο δεν ήταν φτιαγμένο με ζάχαρη, αλλά με στέβια!

Ιδανική απόλαυση χωρίς καθόλου ενοχές, με απλά υλικά που θα ευχαριστηθούν όλοι! Ακόμα και εκείνοι που προσέχουν το βάρος τους!

Τι θα χρειαστείτε:

600gr τυρί κρέμα 

100ml γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

100ml κρέμα γάλακτος

2/3 φλιτζανιού στέβια

Για την βάση θα χρειαστείτε:

250gr καρύδια τριμμένα

2 κουταλιές της σούπας στέβια

1 κουταλάκι κανέλα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Πώς φτιάχνουμε τη βάση:

  1. Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Στρώστε σε ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψί των 20 εκατοστών και ψήστε σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  3. Όταν κρυώσει στρώνουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο.

Εκτέλεση κρέμας: 

  1. Βάζουμε στο μπολ ενός μίξερ το τυρί κρέμα, τo γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε σε σιγανή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη στέβια και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
  3. Τοποθετούμε το μίγμα στο σκεύος μας και το βάζουμε στο ψυγείο.

Απλώνουμε τη μαρμελάδα βύσσινο και σερβίρουμε. 

Το cheesecake είναι έτοιμο να σας ξετρελάνει!

Κάτια

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *