Εύκολο τιραμισού σε 15 λεπτά

Τιραμισού, ένα γλυκό που υποκλίνονται μπροστά στη γευστική του τελειότητα ακόμα και οι φαν της σοκολάτας.

Το τιραμισού συνδυάζει κρέμα μασκαρπόνε, κακάο, σαβαγιάρ και καφέ ενώ χαρακτηριστικό του είναι το τετράγωνο σχήμα του.

Είναι ιδανικό επιδόρπιο για να κλείσει τέλεια ένα γεύμα για αυτό εμείς ψάξαμε και βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για τιραμισού μέσα σε …15 λεπτά!

Υλικά συνταγής

Για τη κρέμα τιραμισού:

  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. τυρί μασκαρπόνε

Για το μείγμα Καφέ / Σαβαγιάρ:

  • 2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 50 ml ζεστό νερό
  • 6 μπισκότα σαβαγιάρ
  • κακάο σε σκόνη για γαρνίρισμα

tiramisu_with_blueberries_and_raspberries_july_2011
Εκτέλεση συνταγής

Για το σιρόπι καφέ: Βάζετε σε κούπα το ζεστό νερό, τη ζάχαρη και το στιγμιαίο καφέ και τα χτυπάτε καλά με το μηχανάκι του φραπέ. Βάζετε σε μπισκότα σαβαγιάρ σε ένα μικρό ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνετε με το καφέ.

Για τη κρέμα τιραμισού: Χτυπάτε σε μπολ, με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί και την αφήνετε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ βάζετε το τυρί μασκαρπόνε και το χτυπάτε με το μίξερ ή το ανακατεύετε ζωηρά για λιγότερο από 1 λ απλώς μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε μέσα στο μασκαρπόνε τη σαντιγί και ανακατεύετε με σπάτουλα, απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω μέχρι επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια αφράτη κρέμα.

Στρώνετε σε 2 ποτήρια, σε 3 στρώσεις περίπου, εναλλάξ τα μπισκότα με το καφέ και τη κρέμα τιραμισού. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2 περίπου ώρες. Πασπαλίστε με σκόνη κακάο και σερβίρετε. Προαιρετικά γαρνίρετε με φλούδα λευκής σοκολάτας.

You May Also Like