Ένας εναλλακτικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα αυγά

Πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνη D, κάλιο και βιταμίνη Β12, τα αυγά αποτελούν βασικό στοιχείο της διατροφής μας. Βέβαια πέρα από τους γνωστούς τρόπους μαγειρέματος που γνωρίζουμε που είναι βράσιμο και τηγάνισμα, έφτασε η ώρα να τα χρησιμοποιήσετε με έναν τρόπο που δεν είχατε καν φανταστεί. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη salad dressing που θα σας ενθουσιάσει.

Ακούγεται περίεργο, αλλά τα αυγά μπορούν να γίνουν η τέλεια εναλλακτική αν έχετε βαρεθεί τις dressing με βάση το ελαιόλαδο. To μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πολτοποιήσετε καλά βρασμένα αυγά μαζί με υλικά της αρεσκείας σας. Σε ένα blender μπορείτε να τοποθετήσετε 4 καλά βρασμένα αυγά, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1κ.γ. σκόρδο σε σκόνη, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι, 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι και 1κ.γ. ξύδι. Χτυπηστε τα υλικά στο blender μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Με αυτό τον τρόπο θα έχετε την απόλυτη protein sauce για να συνοδεύσετε τις σαλάτες σας. Εκμεταλευτείτε τα διατροφικά οφέλη του αυγού πετυχαίνοντας το πιο γευστικό αποτέλεσμα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Πειραματιστείτε στην κουζίνα και δημιουργήστε την τέλεα dressing!

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *