Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσα από μια υγιή καθημερινότητα

Με τις εξελίξεις και τα γεγονότα να τρέχουν γύρω από τον Covid-19, ο κόσμος θέλει να προφυλάσσεται όσο το δυνατό περισσότερο ακολουθώντας παράλληλα την ρουτίνα που είχε πριν. Η προστασία και η προφύλαξη από τόσο από τον ιό της πανδημίας όσο και από κάθε είδους ιό γρίπης που μπορεί να κυκλοφορεί τους επόμενους μήνες ξεκινάει από ένα γερό ανοσοποιητικού σύστημα. Πως θα πετύχετε αυτό το φυσικό boost στον οργανισμό σας; Παρακάτω μπορούμε να δούμε μερικούς τρόπους….

Διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία

Αφήστε στην άκρη τα αναψυκτικά, το junk food, τα γλυκά και ό,τι άλλο βρίσκεται στην κατηγορία των λιπαρών και διαμορφώσετε μια διατροφή με αντιοξειδωτικα προφίλ. Χάρη στη δράση τους τα αντιοξειδωτικά στοιχεία συμβάλλουν στην αύξηση παραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων τα οποία βοηθούν στην καταστροφή κακών βακτηρίων. Πείτε ναι λοιπόν σε τροφές όπως: τα blueberries, το πράσινο τσάι, τα πράσινα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα λιπαρά ψάρια.

Βάλτε τη γυμναστική στο πρόγραμμα σας

Ένας ακόμη παράγοντας που συμβάλλει στην αύξηση λευκών αιμοσφαιρίων που προασπίζουν τον οργανισμό μας αυτά με τη σειρά τους είναι η άσκηση. Δε χρειάζονται υπερβολές με επίπονες και μεγάλες σε διάρκεια προπονήσεις καθώς αυτό μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα αλλά ένα σωστό και δομημένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας που θα πραγματοποιείται 4-5 φορές την εβδομάδα.

Σωστός ύπνος

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού αποτελεί ένα από τα πολλαπλά ωφέλη του σωστού ύπνου. Μελέτες έδειξαν ότι άνθρωποι που κοιμούνται 8 ώρες την ημέρα σταθερά έχουν αυξημένα τα επίπεδα διαφόρων αντοφλεγμονώδων ουσιών στο αίμα τους που μπορούν να τους βοηθήσουν στην καταπολέμηση διαφόρων ιώσεων.

Περιορισμός του αλκοόλ

Τα αλκοολούχα ποτά δεν εντάσσονται στην υγιεινή διατροφή αφού εκτός της περιεκτικότητας σου σε αλκοόλ έχουν υψηλή συγκέντρωση ζάχαρης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο συνδυασμός αυτός να περιορίζει την ανάπτυξη λευκών αιμοσφαιρίων και να καθιστά τον οργανισμό πιο ευάλωτο σε παθογονους παράγοντες.

Ευθαλία

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *