French toast με τσουρέκι: Ο ιδανικός τρόπος να χρησιμοποιήσετε τα leftovers των τσουρεκιών σας

Το Πάσχα χαρακτηρίζεται για την πληθωρικότητα του στο φαγητό μέσα στκ οποίο περιλαμβάνεται και το τσουρέκι. Το απλό κλασσικό, γεμιστό με κρέμα ή σοκολάτα ή με επικάλυψη είναι μερικές από τις εκδοχές του τσουρεκιού με το οποίο ξεκινάει το πρωινό της Κυριακής του Πάσχα. Τι γίνεται όμως όταν το παρακάνουμε; Αν σας περίσεψε οποιαδήποτε ποσότητα και ψάχνετε τρόπο να την αξιοποιήσετε, εμείς έχουμε τη λύση. Η πιο εύκολη και λαχταριστά για ένα εναλλακτικό french toast είναι εδώ!

Υλικά:

  • 4 φέτες τσουρέκι
  • 1 μπανάνα
  • 6 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση: Ξεκινήστε, κόβοντας την μπανάνα σε λεπτές φέτες. Κατόπιν, πάρτε δύο φέτες τσουρέκι και αλείψτε τη μία τους πλευρά με πραλίνα. Μοιράστε τη μπανάνα στα δύο κομμάτια κι ενώστε τα, φτιάχνοντας στην ουσία ένα τυπικό toast. Πιέστε καλά με τα χέρια, ώστε να ενωθούν οι δύο φέτες και κάντε το ίδιο και με το υπόλοιπο τσουρέκι. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατέψτε το γάλα, το αυγό και την άχνη ζάχαρη. Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και αφήστε το μέχρι να λιώσει. Βουτήξτε τις φέτες στο μείγμα του γάλακτος κι έπειτα βάλτε τες στο καυτό τηγάνι, αφήνοντας την κάθε μεριά για περίπου 4 λεπτά. Τελευταίο βήμα, είναι να κόψετε τα french toast στην μέση και να σερβίρετε με έξτρα πραλίνα.

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *