Η γεύση από το Halloween που θα σας ενθουσιάσει

Η γεύση από το Halloween που θα σας ενθουσιάσει

Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η συγκεκριμένη γιορτή αλλά η κολοκύθα είναι σήμα κατατεθέν του Halloween και δένει έτσι ιδανικά με το φθινόπωρο. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξετε ένα κλασσικό αγαπημένο γλυκό όπως τα brownies με την προσθήκη όμως της γευστικής κολοκύθας που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της; Πάμε να τη δούμε λοιπόν….

Υλικά:

  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 70 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 αβγά, μέτρια
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 μικρή κολοκύθα
  • 180 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 70 γρ. κακάο
  • 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. καρύδια

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε στα 2 την κολοκύθα, την βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο κι αφού κρυώσει ελαφρώς αφαιρούμε το εσωτερικό της κολοκύθας και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Βράζουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφού σουρώσουμε μεταφέρουμε την κολοκύθα σε ένα blender όπυ την κάνουμε πουρέ. Στη συνεχεια μεταφέρουμε στο μίξερ με το σύρμα το τυρί κρέμα με τη καστανή ζάχαρη, τα οποία χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια και δυοναυγά ένα ένα (ρίχνουμε το επόμενο μόλις απορροφηθεί τελείως το προηγούμενο). Τέλος προσθέτουμε κανέλλα, τζίντζερ και τον πουρέ κολοκύθας, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε στην άκρη.

Για την ζύμη των brownies,  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα, τα οποία έχουμε περάσει από σίτα. Έπειτα ρίχνουμε τα καρύδια ολόκληρα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μαζί με τη κρυσταλλική ζάχαρη. προσθέτουμε τα υπόλοιπα αυγά ένα ένα και χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι, το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη βάση από το ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα με λίγο αλεύρι και βούτυρο ρίχνουμε το μισό μείγμα με το κακάο. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με την κολοκύθα. Στάζουμε το υπόλοιπο μείγμα με το κακάο από πάνω σε διάσπαρτα σημεία. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Mια γλυκιά συνταγή που θα απογειωθεί γευστικά με την προσθήκη της φθινοπωρινής κολοκύθας είναι μια καλή ευκαιρία για να μπείτε στην κουζίνα και να πειραματιστείτε. Μη χάνετε άλλο χρόνο λοιπόν. Δοκιμάστε το!

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *