Γιατί η ζάχαρη μας κάνει κακό;

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Η ζάχαρη είναι το χειρότερο συστατικό που μπορούν να έχουν οι τροφές μας.

Το βασικό φυσικά είναι πως ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Εκτός βέβαια από αυτό, δημιουργεί λίπος και φυσικά ανεβάζει τα κιλά. Όμως εκτός από αυτό, η ζάχαρη θρέφει τους ιούς.

Αυτό είναι το χειρότερο, ιδίως για την περίοδο αυτή, που φοβόμαστε τον κορωνοϊό.


Η ζάχαρη είναι εξαιρετικά παρεμβατική στον οργανισμό μας και το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι κακό.

Μπορείς αντ’ αυτού να χρησιμοποιήσεις ζαχαρίνη, ή στέβια, ή στην χειρότερη των περιπτώσεων, έστω καστανή.

Προσπάθησε τα γλυκά σου να τα φτιάχνεις άγλυκα ή με εναλλακτικά υλικά, ώστε να προσέχεις τη σιλουέτα σου.

Μην κάνεις κακό στο σώμα σου, μόνο και μόνο για μια απόλαυση ενός γλυκού. Προσέχουμε τον εαυτό μας, προσέχουμε την υγεία μας!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *