Καφές σκέτος; Ή μήπως όχι;

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλεστερα ροφήματα στον κόσμο αν όχι το δημοφιλεστερο. Ο πολυαγαπημένος για πολλούς καφές καταναλώνει είτε σκέτος είτε με τη προσθήκη ζάχαρης η οποιασδήποτε άλλης γλυκαντική ουσίας είτε με την προσθήκη γάλακτος. Τι σημαίνει πρακτικά όμως για τον οργανισμό μας αυτό;

Το γεγονός ότι ο σκέτος καφές δεν είναι ο ιδανικός γευστικά για όλους ωθεί στην προσθήκη των παραπάνω. Ωστόσο, η προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικων ουσιών σε πολλούς οργανισμούς μπορούν να δημιουργήσουν αδιαθεσία, διαταραχή ζαχάρου και αδυναμία στο στομάχι. Το ίδιο ισχύει και για το γάλα- ζωϊκό η φυτικό- που μπορεί  να περιέχει πρόσθετη ζάχαρη ή άλλα συνθετικά που προκαλούν ενόχληση στο έντερο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή του μεταβολισμού σου. Όσο για την φυτική κρέμα η καζεΐνη και η λακτόζη – δύο από τις κυριότερες πρωτεϊνικές ουσίες που βρίσκουμε στο γάλα – μπορεί να μπορεί να προκαλέσουν ενοχλήσεις στο πεπτικό σύστημα ή αλλεργικές ενοχλήσεις σε άτομα που είναι ευαίσθητα στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αν, λοιπόν, ανήκεις σε εκείνους που δεν μπορούν να φανταστούν τον καφέ τους σε κάποια άλλη εκδοχή εκτός από αυτόν που είναι γλυκός προτίμησε κάποιο φυτικό γλυκαντικό όπως η στέβια ή την εναλλακτική επιλογή της κανέλας που θα δώσει μία ευχάριστη αρωματική πινελιά.

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *