Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι: Η τέλεια γευστική πρόταση με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε

Γράφει η Ευθαλία Χρήστου.

Ελαιόλαδο και γιαούρτι: δυο τροφές που χάρη στη  θρεπτική αξία της ελληνικής αυτής παραγωγής έχουν ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωφέλιμα λιπαρά οξέα και πρωτεϊνη μπορούν να συνδυαστούν με τον πιο δημιουργικόν τρόπο και να σας δώσουν το πιο γευστικό αποτέλεσμα που βρίσκεται σ’ένα κέικ. Αν, λοιπόν, έχετε βαρεθεί να βλέπετε αυτές τις δύο τροφές στα ίδια φαγητά, ρίξτε μια ματιά παρακάτω!

Υλικά:

  • 3 αβγά, μεσαία
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 170 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ 10×30 εκ. και ψήνουμε 50 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σερβίρισμα:

Απλώνουμε το γιαούρτι με ένα κουτάλι πάνω στο κέικ, προσθέτουμε μέλι, καρύδια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και φύλλα δυόσμου.

Share This Story

Food

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *