Kοτόσουπα με χυλοπίτες, συνταγή της μαμάς

Σαν το φαγητό της μαμάς δεν έχει και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Είναι το φαγητό που μας φέρνει μνήμες από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας και ζητάμε πάντα όταν ψάχνουμε την ζεστασιά του σπιτιού μας. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα, αρκεί μόνο η μαγειρική της μαμάς μας που ξέρουμε και αγαπάμε. Για ένα φαγητό της δικής μου μαμάς θα μιλήσω κι εγώ σήμερα και συγκεκριμένα την κοτόσουπα με χυλοπίτες που είναι ένα από τα αγαπημένα μου.

Υλικά ανά μερίδα:

  • 250 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
  • ½ καρότο
  • ½ κρεμμύδι
  • ½ πιπεριά κόκκινη
  • 1 φλιτζάνι χυλοπίτες
  • 250 ml νερό
  • 250 ml σάλτσα ντομάτας
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κύβος κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κοτόπουλο, το οποίο έχετε κόψει σε λεπτές λωρίδες, μέχρι αυτό να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέστε τα λαχανικά, τα οποία έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια, και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το κρασί και μόλις αυτό εξατμιστεί προσθέστε το νερό τη, σάλτσα τομάτας και τις χυλοπίτες. Προσθέστε τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, πάπρικα και σκόρδο σε σκόνη και αφήστε να βράσει για 15 λεπτά.

Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, το φαγητό είναι έτοιμο. Σερβίρετε σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέστε από πάνω ένα τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας. Μια δοκιμή αρκεί για να σας πείσει!

Ευθαλία Χρήστου

Share This Story

Food

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *