Κουραμπιέδες φτιάξαμε;;

Αν δεν έχεις προλάβει ακόμα να φτιάξεις τα γλυκάκια σου και θέλεις να προλάβεις αυτό το Σαββατοκύριακο, εμείς θα σου δώσουμε την τέλεια συνταγή για σπιτικούς κουραμπιέδες που θα τους ξετρελάνουν όλους.

Άλλωστε οι κουραμπιέδες είναι το Νο 1 γλυκό αυτών των εορτών και φυσικά όλοι οι υπόλοιποι που δεν φτιάχνουν αλλά τρώνε αυτό περιμένουν!

Ξέρεις τι θα χρειαστείς πρώτο! Πολλή μα πολλή ζάχαρη άχνη!

Πάμε να δούμε τα υλικά και μην ξεχάσετε να φτιάξετε και μελομακάρονα, γιατί κάποια πράγματα πάνε μαζί, πώς να το κάνουμε;

Τι θα χρειαστείς:

  • 300 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 120 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα
  • 0.50 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα βανίλια σε σκόνη
  • 110 γρ. άχνη ζάχαρη & επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 25 γρ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Πώς θα τους φτιάξεις:

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για 20 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ρούμι.

Πλάθουμε κουραμπιέδες τους βάζουμε σε μια λαμαρίνα, πάνω σε λαδόκολλα, και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-30 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος που τους πλάσαμε.

Μόλις κρυώσουν παίρνουμε την ζάχαρη άχνη την οποία περνάμε μέσα από διχτάκι για να μην έχει κόκκους και οι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι για να σερβιριστούν στην γιορτινή μας πιατέλα!

Κάτια

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *