Μαγειρική σόδα: Ένα πολυχρηστικό συστατικό προϊόν που κάνει θαύματα στο σπίτι

Πρόκειται για ένα προϊόν που βρίσκεται σε κάθε κουζίνα και είναι από τα πιο βασικά συστατικά αυτής. Η μαγειρική σόδα γνωστή και ως διττανθρακικό εκτός από τη χρήση της στη μαγειρική ρυθμίζει την περίσσεια ιόντων υδρογόνου στο πλάσμα, αυξάνει το pH του αίματος και χρησιμοποιείται σε αμέτρητες εφαρμογές που δεν είχατε φανταστεί. Για μερικές από αυτές θα μιλήσουμε σήμερα.

Δρα κατά των οσμών του ψυγείου

Αν στο ψυγείο σας έχει δημιουργηθεί η οποιαδήποτε δυσάρεστη οσμή, η μαγειρική σόδα μπορεί να σας δώσει την λύση. Ο λόγος είναι ότι χάρη στη δράση της  αλληλεπιδρά με τα σωματίδια της οσμής και τα εξαλείφει αντί να καλύπτει μόνο τη μυρωδιά τους. Εσείς αρκεί να γεμίσετε ένα φλιτζάνι με σόδα και να το τοποθετήσετε το στο πίσω μέρος του ψυγείου σας για να απαλλαγείτε από τη δυσοσμία.

Πρόσθετη σκόνη πλυντηρίου

Η σόδα όντας ένα αλκαλικό -και διαλυτό- άλας μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ρύπων και των λεκέδων ιδιαίτερα στα λευκά. Προσθέστε μισό φλιτζάνι μαζί με το απορρυπαντικό του πλυντηρίου και θα δείτε θεαματική διαφορά τόσο στους λεκέδες των ρούχων όσο και στα άλατα του πλυντηριού.

Καθαριστικό πλαστικών σκευών

Όταν μιλάμε για πλαστικά σκεύη μαγειρικής όπως τάπερ σίγουρα μας έρχεται στο μυαλό η εικόνα επίμονων λεκέδων από λίπη που ακόμη και το πιο ισχυρό λιποκαθαριστικό αδυνατεί να αφαιρέσει. Εμπιστευτείτε λοιπόν τη σόδα γι’αυτό και δημιουργήστε ένα μείγμα, στο οποίο θα έχετε διαλύσει τέσσερις κουταλιές της σούπας baking soda μέσα σε ένα λίτρο ζεστό νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σφουγγάρι που θα χρησιμοποιήσετε και τρίψτε τις επιφάνειες που επιθυμείτε.

Ευθαλία

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *