Mια απολαυστική σαλάτα για το Κυριακάτικο τραπέζι σας

Γράφει η Ευθαλία Χρήστου.

Το Κυριακάτικο τραπέζι για πολλούς είναι αυτό που θα επιλέξουν να φτιάξουν τα αγαπημένα τους φαγητά και να βρεθούν με αγαπημένα πρόσωπα για να περάσουν όμορφα εκείνη την ημέρα. Αφού, λοιπόν, αυτή είναι η μέρα που θα μπείτε στην κουζίνα για να μαγειρέψετε με την καρδιά σας, είναι μια καλή ευκαιρία για να πειραματιστείτε με εναλλακτικά πιάτα και γεύσεις. Ανάμεσα σε αυτά ανήκει και η σαλάτα που θα δούμε σήμερα, μια σαλάτα με ψητά λαχανικά.

Υλικά

  • 600γρ. πατάτες baby
  • 300γρ. καρότα baby
  • 15 μανιτάρια λευκά μικρά
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 8 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • Αλάτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • πάπρικα

Για το dressing

  • 125ml ελαιόλαδο
  • 3ml ξίδι βαλσαμικό
  • 1/3 κουτ. σούπας σπόρους γλυκάνισο κοπανισμένους
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε κομματάκια, ελαφρώς σοταρισμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε τα κρεμμυδάκια. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες, τα καρότα και τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Καλό είναι να τα τρίψετε με βούρτσα ώστε να βεβαιωθείτε πως δεν έμεινε πάνω τους ίχνος χώματος. Αραδιάζετε τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος και τοποθετείτε ανάμεσά τους τις σκελίδες σκόρδου. Αλατίζετε καλά, προσθέτετε στο ταψί ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό, σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα λαχανικά στο ζεστό φούρνο για 1 ώρα. Στη 1 ώρα ελέγχετε με ένα πιρούνι αν ψήθηκαν όλα, αλλιώς συνεχίζετε το ψήσιμο για λίγο ακόμη. Παράλληλα, ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα μίγμα ομοιογενές και πηχτό. Σερβίρετε τα λαχανικά χλιαρά ή και κρύα, περιχύνοντας με το dressing.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *