Μια βελουτέ σούπα μπρόκολο είναι αυτό που χρειαζόμαστε για τις κρύες μέρες που έρχονται

Χειμώνας σημαίνει ζεστές και νόστιμες σούπες. Μπορεί ο Ιανουάριος να ξεκίνησε πολύ ζεστά αλλά οι επόμενες μέρες θα είναι κρύες. Τι καλύτερο λοιπόν από μια βελουτέ σούπα μπρόκολο που εκτός από γεύση είναι πλούσια και σε θρεπτική αξία; Ας εκμεταλευτούμε την αντιοξειδωτική δράση αυτού του superfood και να δούμε τη συνταγή παρακάτω!

Υλικά

  • 400 γρ. μπρόκολο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. μηλόξυδο
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κύβος λαχανικών
  • ½ ματσάκι δυόσμο

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, η οποία είναι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια. Σβήνουμε με το ξύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο, το νερό, το φύλλο δάφνης και τον κύβο λαχανικών. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15- 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά της κατσαρόλας μαζί με τα φύλλα δυόσμου μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά και να έχουμε μία λεία σούπα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά και σερβίρουμε προσθέτοντας λίγα κρουτόνς.

Είναι μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να δοκιμάσετε τώρα όσο μένετε σπίτι. Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε το μπρόκολο βραστό με τον ίδιο τρόπο, αυτή είναι η ιδανική εναλλακτική για να το καταναλώνετε ευχάριστα στη διατροφή σας. Δοκιμάστε το!

Eυθαλία Χρήστου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *